Мандарини багато хто любить ще з дитинства, адже вони так нагадують наближення головного зимового свята. Але крім своїх смакових якостей, вони також корисні для очищення суглобів. Для цього використовується весь мандарин цілком, як м'якоть, так і шкірка. Крім потужних цілющих властивостей, мандарин має ще і протимікробні властивості. За день необхідно з'їдати близько семи мандарин. Їх можна їсти як перед їжею, так і між прийомами їжі.
Перед тим як почистити мандарин, ретельно промийте його. Після чого шкірку від мандарина треба висушити. Сушити шкірку краще всього в темному і теплому місці. Як тільки шкірка висохне, її треба подрібнити. Краще всього це зробити вручну або з використанням ступки. Не варто для роздрібнення застосовувати різні механічні прилади. З таким чином заготовленої шкірки заварюють цілющий чай. Цей цілющий напій готується таким чином: одна чайна ложка подрібненої шкірки мандарина і одну чайну ложку листя смородини перемішати. Отриману суміш залити склянкою окропу, настоювати 30 хвилин. Після чого свіжозаварений чай процідити, і за 30 хвилин до їжі випити. Вживають цей чай 3 рази на день, для кожного пиття готуйте свіжий чай.
Процес очищення суглобів триває протягом 1 або трьох місяців. Людина починає сама відчувати, що їй стало легше. Проте при появі перших ознак поліпшення не варто припиняти очищення. Протягом 2-3 тижнів після поліпшення, продовжуйте пити цілющий чай, і дотримуватися дієти. Дотримуючись всіх цих рекомендацій, не забувайте про капусту, саме капуста кращий друг суглобів. Їсти капусту треба в будь-яких видах, і свіжу і квашену і варену. Капуста добре впливає на травлення, при цьому виводить шкідливі речовини з організму. Листя капусти також прикладають до хворих суглобів. Капустяне листя знижує больові відчуття, знімає набряк на суглобах.
Коментарі