понеділок, 10 жовтня 2016 13:03

Хвороби зубів викликають запалення носа

Хвороби зубів викликають запалення носа
Фото: vitaportal.ru

Запалення носової порожнини, або синусит, може виникати не лише від застуди та грипу, а й через хвороби зубів. До носа може потрапити матеріал, яким пломбують канали або мікроби, та людина почне потерпати від нежитю. Таку хворобу восени легко сплутати з застудою чи грипом, але інфекцію варто лікувати разом із стоматологом. Про це розповідає Маргіт Кособудська, експерт wyborcza.pl

"Запалення порожнини у районі щік може бути наслідком лікування каналів, коли під час обробки каналу стоматолог наближається до порожнини. До неї можуть потрапити матеріали з прочищених каналів. Найбільше проблем може завдати лікування верхнього зуба, коли в носову попрожнину потрапляють частини кореня. Відповідно, відбувається ускладнення у вигляді запального процесу", - розповідає Кособудська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потужні дитячі стреси прискорюють прихід старості — науковці

Під час запалення носоглотки людина почуває себе так само погано, як і під час грипу - має високу температуру, ломить у всьому тілі та зникає апетит, з носа тече.

Бувають і такі ситуації, коли запалення носа від застуди впливає на зуби - і тоді так само болить і зуби і ніс. Та з'ясувати, що конкретно стало причиною, стає важно. Тому лікувати варто комплексно - консультуватися і у стоматолога і у отоларинголога та приймати ліки і для зуба, і для носа.

Зараз ви читаєте новину «Хвороби зубів викликають запалення носа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути