Ексклюзиви
середа, 14 грудня 2016 14:59

Епідемія грипу поширилася на 11 областей

Епідемія грипу поширилася на 11 областей
Фото: happy-babys.com.ua

За тиждень з 5 по 11 грудня епідемія грипу охопила 11 областей України. Найбільше хворих у Чернівецькій, Полтавській, Дніпропетровській, Тернопільській областях. 300 тис. людей перебувають на лікарняних.

Про це повідомляє завідувач центру грипу та ГРЗ Українського центру з контролю та моніторингу захворювань Тетяна Дихановська.

Від початку епідемічного сезону від грипу померли троє. Лабораторні дослідження підтвердили причину летальних випадків від вірусу у Дніпропетровській та Сумській областях, де люди належали до групи ризику. Третій випадок - смерть 8-річної дівчинки у Кривому Розі вивчають епідеміологи.

"Двоє з трьох загиблих перебували у групі медичного ризику. Це особи з високою вірогідністю ускладнень від грипу. Один хворий страждав на ішемічну хворобу серця, другий - на цукровий діабет", - каже Дихановська.

У школах та дитячих садках частково оголошують карантин. Зокрема, у Сумській області з 12 по 19 грудня оголосили карантин у всіх школах і дошкільних закладах, 14-16 грудня не навчаються у місті Тернопіль, з 14 до 23 грудня припинили навчання у Острозькому та Радивілівському районах на Рівненщині та в місті Острог. На вимушених канікулах учні 18-ти шкіл Запоріжжя, у деяких школах закрили окремі класи. З 14 до 20 грудня оголосили карантин у Херсоні. У Києві не навчаються у 37-ми школах, де хворих більш як 20%, ще в 16-ти - продовжують навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після важкого дня тримайся подалі від ліжка

"Для підтвердження діагнозу "грип" фахівці лабораторних центрів МОЗ України провели 495 досліджень зразків матеріалу від хворих на грип та ГРВІ методом імунофлюоресцентної мікроскопії. З них у 38% випадків отримали позитивні результати. У структурі респіраторних вірусів, виявлених цим методом, домінують віруси парагрипу", - інформують у Міністерстві охорони здоров'я.

Про способи підвищення імунітету дивіться у відеоінтерв'ю з лікарем.

Зараз ви читаєте новину «Епідемія грипу поширилася на 11 областей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути