четвер, 19 січня 2017 16:29

Електронний датчик визначає, скільки тілу треба випити води

Електронний датчик визначає, скільки тілу треба випити води
Фото: royal.kz

Пояс з текстилю, який визначає, скільки води необхідно випити його власнику розробили науковці з політехніки у Лодзі. Пише rynekzdrowia.pl.

Цей пристрій дозволяє контролювати рівень води у організмі людей зрілого віку, дітей, а також тих, які активно займаються фітнесом.

"Наш організм посилає сигнал бажання. Але, на жаль, в багатьох випадках, ми на це не реагуємо. Це актуально для старших людей, які забувають попити і з роками забули, що потребують пити. Є багато людей, які перевантажені робою, а також молодих людей, які займаються спортивними вправами, бігають, але не думають про особливостях здоров'я та про те, як організм має бути оживлений та насичений водою", - розповідає доктор Магдалена Овчарек, доцент Інституту архітектури текстилів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вода у чистому вигляді організму не потрібна - дієтолог

Відсутність достатньої кількості рідини у організмі може проявлятися у вигляді головного болю, виснаження, неефективності діяльності.

"Недостатня кількість води може призвести до ослаблення м'язів та труднощів у функціонуванні різних внутрішніх органів - серця, нирок, систем кровообігу", - говорить Магдалена Овчарек.

Винахід науковців, який вони планують зробити старт-апом з можливістю розповсюджувати пояси з водомірами був презентований на міжнародному конкурсі "Європейська платформа інновації та технології EIT Health", а також на науковому конкурсі в Барселоні в Іспанії.

Зараз ви читаєте новину «Електронний датчик визначає, скільки тілу треба випити води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути