пʼятниця, 24 лютого 2017 16:40

Дієтолог розказав, кому може нашкодити піст

Дієтолог розказав, кому може нашкодити піст
Фото: ivona.bigmir.net

Обмежувати себе в їжі під час Великого посту не варто людям, які мають проблеми зі шлунком та схильні до сезонних депресій.

Так радить лікар-дієтолог Борис Скачко.

Не рекомендовано обмежувати себе в їжі людям похилого віку, вагітним, матерям, які годують груддю, та дітям. До цього списку дієтолог додає людей, які займаються інтенсивною фізичною та інтелектуальною працею.

"Не священик має сказати, що можна поститись, бо є таке бажання, а лікар — що ваш організм зможе витримати таке обмеження у харчуванні. Інтелектуальна — ще більш інтенсивна праця, ніж фізична. Сезонні депресії показують, що живлення мозку порушене. Депресія — це якраз зниження активності мозку до того рівня, на який зменшене його живлення. Людина працює на 15-20 процентів через те, що не "нагодувала" свій мозок", - каже дієтолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як харчуватися у Великий піст

Продукти дозволені в піст - жири рослинного походження, овочі, бобові та сухофрукти - навпаки сприяють роботі серцево-судинної системи, запобігають ожирінню та перевтомі для людей, які працюють сидячи.

Великий Піст у Православній церкві 2017 року триває з 27 лютого до 15 квітня. В цей період не вживають м'яса, яйця, солодощі, рибу їдять тільки у визначені дні. Гроші, які не витратили на харчі, рекомендують віддавати на милостиню та добрі справи.

Зараз ви читаєте новину «Дієтолог розказав, кому може нашкодити піст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути