Ексклюзиви
четвер, 11 лютого 2016 12:26

Дешеві аналоги ліків небезпечні для здоров'я

Дешеві аналоги ліків небезпечні для здоров'я
Фото: moirebenok.ua

Зараз в аптеках можна купити дешеві аналоги ліків замість тих дорогих, які призначає лікар. Замість розрекламованого препарату можна купити дешевший. Але є вагомі причини не експериментувати з ними.

При розробці ліків фармацевтична компанія створює оригінальний препарат і починає його досліджувати.

Спочатку - на клітинах, а потім - на тварин. І тільки тоді - на добровольцях. Коли ліки довело свою ефективність, їх патентують.

Через 10-20 років закінчується термін патенту і інші компанії роблять аналог препарату. В результаті виходять ліки з тією самою діючою речовиною, але іншими допоміжними функціями. За цей час компанія вже розробила щось більш ефективне і з меншими побічними ефектами.

У ліках, в яких важлива швидкість впливу ( "сердечні", від гіпертонії) при неправильному підборі допоміжних речовин вони починають гірше всмоктуватися і розчинятися.

Оригінальні препарати, які розробляються провідними фармацевтичними концернами світу, мають свої аналоги в Європі і США. За кордоном лікарі спокійно призначають аналоги, не побоюючись за здоров'я пацієнтів. Там вони мають однаковий хімічний склад та ефективність.

До препаратів, які розробляються, наприклад, в Росії чи Індії, вимоги нижчі: увагу звертають лише на склад. А ефективність ліків часто взагалі не тестується.

Тому дешеві аналоги препаратів з найближчого зарубіжжя можуть бути не тільки неефективні, але й небезпечні для здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Дешеві аналоги ліків небезпечні для здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути