Ексклюзиви
понеділок, 09 січня 2017 16:07

Як уникнути побоїв

Як уникнути побоїв
Фото: socportal.info

Насильство в сім'ї є частим явищем. Чоловіки б'ють, щоб відчути владу, а жінки терплять, щоб зберегти родину. Та є способи, які зупиняють подальше насильство на початкових стадіях. Про них розповідає Оксана Сафронова, психолог, консультант телефону довіри "Парасолька від насильства".

"Жінки терплячи знущання чоловіка, знущаються над дітьми, даючи їм життя в пеклі. Вони показують їм неправильну модель сім'ї. Вони приймають чоловіка яким він є, щоб хоч якийсь був. Якщо чоловік вдарив раз попяні і цього не зупинили, насильство знову повториться. Жінки замість цього шукають чоловікам виправдання, буцім вся проблема у нестачі грошей або проблемах на роботі. Насильство циклічне. Воно завжди повторюється", - каже психолог.

Спочатку йде роздратування, яке поступово накопичується Якщо його не виливати, йде вибух, який проявляється побиттям. Виглядає як зірвався з привязу або в нього біс вселився. Коли чоловік виливає на жінку всі негативні емоції, йому стає добре і починається квітково-цукерковий період. Чоловік просить щоб його не кидали і він усе зрозумів Жінки цьому вірять, бо хочуть вірити.

Як вести себе жінкам з чоловіками-тиранами:

Жінкам треба не дозволяти себе бити. Сказати або вони розійдуться, або житимуть нормально. Якщо чоловік любить – це спрацює. Якщо цього не говорити, побої будуть повторюватися знову і знову.

Щоб зняти з чоловіка напругу, записати його в спортзал. Там він має випустити весь негатив.

Дозволити йому покричати в пустій кімнаті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ розповіли про етапи медичної реформи

Якщо є шанс зберегти родину, можна ходити з чоловіком до психолога. Якщо ж прийняли рішення порвати з ним, варто пройти курс реабілітації. Працювати з психологом та профільними лікарями. За роки знущань жінки мають рани на тілі, забої, відбиті нирки, печінку та жіночі органи.

Якщо жінка не має куди йти, може зателефонувати на всеукраїнську гарячу лінію. Там їй підкажуть, куди може звернутися за місцем проживання.

Зараз ви читаєте новину «Як уникнути побоїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути