Ексклюзиви
понеділок, 02 січня 2017 17:00

Як правильно харчуватись під час грипу

Як правильно харчуватись під час грипу
Фото: kp.ru

Бульон з курятини допоможе імунній системі впоратися з вірусами грипу на початковій стадії захворювання. Такий висновок вчених з Університету штату Небраска.

Вчені довели, що карнозин, який міститься в курячому супі, підвищує активність нейтрофілів - білих клітин крові, що захишають від інфекцій. Також вчені наполягають на ефективності супу, а не простого бульйону. Бо комплексно діють на організм ще й цибуля, часник та зелень, які є в юшці.

Натомість переїдати під час грипу дієтологи не радять. Як розповів Gazeta.ua дієтолог Борис Скачко, надлишок харчів перешкоджає звільненню організму від вірусу.

"Якщо температура вище 38 градусів, краще взагалі не їсти. Замість цього збільшити споживання води. Щоб рідини було 5% від маси тіла. Це точка відліку. Плюс один літр на кожен зайвий градус температури. Наприклад, людина вагою 60 кілограмів має за добу випивати при грипі три літри води, якщо температура піднялася на два градуси до 38 з половиною - плюс два літра. Виходить 5 літрів води за добу. Не їсти по простій причині - якщо ми зїли трохи каші - вона годину буде стояти в шлунку і не дасть воді потрапити в кров", - каже Скачко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небезпечний грип одразу починається із температури 39 - інфекціоніст

Більше дивіться у відеоінтервю Gazeta.ua з дієтологом.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно харчуватись під час грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути