пʼятниця, 27 січня 2017 17:40

Як паління вагітної жінки впливає на дитину

Як паління вагітної жінки впливає на дитину
Фото: vagitnist-tyzhden.pp.ua

Палінням сигарет вагітна жінка шкодить не тільки собі, а й ненародженій дитині. Воно провокує кількаразове обвиття пуповиною. Це може стати причиною для передчасних пологів. Про це розповіла Людмила Хомінець, гінеколог Малинської районної лікарні на Житомирщині.

"Від куріння матері у дитини починається кисневе голодування. Тканини та органи мало насичуються киснем. Малюк більше рухається і ризик обвиття більший", - каже лікар.

Пуповина і плацента сполучають матір із дитиною. До 34 тижнів вагітності гінекологи не звертають увагу на обвиття. Дитина ще може розплутатися.

Зазвичай пуповина обвиває шию. Хоча буває і тулуб, і руки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розповіли як чай в пакетиках шкодить організму

Варто рахувати рухи ненародженої дитини. Робити це щодня з 9:00 до 21:00. У нормі має бути 10 раз. Якщо менше, потрібно одразу йти на обстеження. Там вимірюють дитяче серцебиття. Коли прискорене, жінку кладуть на збереження. Призначають ліки, що сприяють кращому транспортуванню кисню. Як покращення немає, провокують пологи.

"Краще народитися раніше, ніж страждати всередині матері. Якщо родові шляхи будуть не готові до народження дитини, необхідно робити кесарів розтин", - говорить гінеколог.

Зараз ви читаєте новину «Як паління вагітної жінки впливає на дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути