четвер, 05 березня 2015 17:19

8 головних помилок чищення зубів

8 головних помилок чищення зубів

Тема чищення зубів здається зрозумілою вже з дитинства, але все-таки вже не одне десятиліття викликає "війни" між стоматологами по всьому світу. А велика кількість порад тільки більше заплутує ситуацію. Розглянемо 8 основних помилок чищення зубів, які здійснює багато хто.

1. Ви чистите зуби не досить довго

У цьому випадку стоматологи більш-менш одностайні - 2-3 хвилин вистачає. І начебто не так і багато, але більшість людей не приділяють своїм зубам і хвилини. Якщо ви хочете бачити у відображенні білу, а не жовту посмішку, краще вам поставити у ванній таймер.

2. Ви не стежите за чищенням

Більшість людей ледь "проходяться" по зубах, багато хто навіть не тримають щітку рукою, допомагаючи собі щелепами. А зробивши формальний ритуал, біжать по справах. Тоді як особливу увагу потрібно приділити лінії ясен, тут вам і карієс і більшість бактерій, які можуть викликати генгевит. Дістатися до задніх зубів теж важливо, адже там скупчуються крихти від печива, чіпсів і іншого.

3. Ви неправильно тримаєте щітку

Пам'ятайте, зуби ростуть вертикально, а чистячи їх з боку в бік, ви травмуєте корені, які незабаром можуть просто зламатися. Найменш травматично тримати щітку під кутом 45 градусів, роблячи повільні кругові рухи. Після цього приділіть увагу вищезгаданій лінії ясен.

4. Ви тримаєте щітку занадто міцно

Якщо ви чистите зуби з надмірною ретельністю, шанси емалі на виживання вкрай малі. Також це може призвести до утворення виїмок на лінії ясен, якщо у вашої щітки жорстка бічна щетина, не кажучи вже про самі ніжні ясна, які дряпати ніяк не можна.

5. Ви користуєтеся неправильною щіткою

Купіть найбільш м'яку щітку, яку тільки можете знайти, електрична підійде навіть краще, але врахуйте, що стоматологи радять змінювати її один раз на три місяці. Частіше - якщо видно сліди зношеності, тому що саме на цих "посічених кінчиках" накопичується найбільше бактерій, у тому числі стрептококів і стафілококів.

6. Ви користуєтеся неправильною пастою

Зубна паста з бікарбонатом натрію, безсумнівно, освітлює зуби, але в той же час дряпає їх. Стоматологи вважають, що інші відбілюючі пасти такої шкоди не завдають.

7. Ви не користуєтеся зубною ниткою

Яку б гарну зубну щітку ви не придбали, завжди залишаються горезвісні важкодоступні місця. Отже без зубної нитки вам не обійтися. Вона чистить проміжки між зубами, саме "на стику" і плодиться найбільше бактерій (тому при чищенні ви відчуваєте неприємний запах). У цих місцях ймовірність появи карієсу найбільша. Не водіть нитку з боку в бік - так вона травмує ясна, краще оберніть її навколо зуба.

8. Ви не користуєтеся рідиною для полоскання рота

Коли ви миєте голову, то першим чином змиваєте жир, а другим - робите волосся шовковистим. Так само відбувається і з зубами. Після всіх процедур треба прополоскати рот, щоб позбутися від бактерій остаточно. Якщо у вас немає спеціальної рідини, зійде і проста вода.

Зараз ви читаєте новину «8 головних помилок чищення зубів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути