Ексклюзиви
четвер, 14 квітня 2016 09:05

7 продуктів, які краще ніж ліки знімають біль

7 продуктів, які краще ніж ліки знімають біль
Фото: dobre.stb.ua

Дивно, але ми багато чого не знаємо про ті продукти, які є на кухні. Адже багато з них можуть замінити ліки. Натуральні продукти, як правило, діють не так швидко, як таблетки. Але й шкода від них менше. Для отримання максимального ефекту приймати їх треба перед трапезою. Адже їжа знижує ефективність знеболювання.

Броколі

Цей вид цвітної капусти - лідер за вмістом вітаміну С. Всього 150 г дрібно посіченої капусти забезпечує 135% добової норми організму у вітаміні С.

Крім того, броколі містить речовини, які відновлюють клітини. Ці унікальні поєднання природних якостей ведуть до того, що вживання броколі сприяє зменшенню болю.

Імбир

Імбир полегшує біль в суглобах, при розтягненнях, вивихах, допомагає при ревматизмі. Корінь імбиру - потужний антиоксидант. Його зігріваючі властивості широко використовуються при лікуванні вірусів і застуд.

Квасоля

Квасоля насичена вітамінами групи В, С, Е, РР, залізом, калієм, міддю і цинком, сіркою і фосфором, лимонною та яблучною кислотами і навіть інсуліном. Ці мінерали прекрасно борються з болем і сприяють загоєнню ран.

Морква

Багата бета-каротином морква захищає клітини від руйнування і запобігає болю. Особливо корисна в сирому вигляді з додаванням масел.

Кориця

Вона знімає спазми, заліковує пошкодження, рани, допомагає зняти біль. Її можна додавати в усі звичні страви, але найкраще при вираженому болю в животі, голові та горлі. Розвести 1 чайну ложку кориці, 2 чайні ложки меду в склянці теплої води і випити. Біль відступить.

Куркума

Знімає біль, зменшує запальні процеси. Корисно приймати при болях у суглобах, при остеоартриті. Корисно куркуму змішувати з чилі.

Перець підвищує її знеболюючі властивості.

Ананас

Цей екзотичний плід містить три основні вітаміни, які знімають біль: вітамін С, марганець і тіамін. Додавайте шматочок ананаса в свіжовичавлений сік або просто з'їдайте шматочок щоранку.

Лосось

У цю жирну рибу входять поліненасичені жирі, які допомагають зняти запалення і знизити біль. Досить 100 г риби, щоб наситити організм необхідними жирами.

Зараз ви читаєте новину «7 продуктів, які краще ніж ліки знімають біль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути