Ексклюзиви
вівторок, 24 травня 2016 18:36

7 помилок які псують зір

7 помилок які псують  зір

Про здоров'я очей ми згадуємо тільки коли починаємо втрачати зір. Лікарі розповідають, що може негативно позначатися на зорі і яких шкідливих звичок потрібно якомога швидше позбутися. Про це пише Хроніка.інфо.

Ігнорування ультрафіолету

У сонячні дні завжди надягайте капелюх або сонячні окуляри, щоб захистити очі від ультрафіолету. Підставляючи очі під дію УФ-променів, ви ризикуєте пошкодити сітківку і підвищити ризик розвитку катаракти. Крім того, є ризик отримати рак шкіри на повіках. Тривалий вплив ультрафіолету на очі може призвести до опіку рогівки, з-за чого очі можуть хворіти, погано бачити і сльозитися.

Зловживання судинозвужувальними краплями для очей

Ці краплі візуально роблять ваші очі більш привабливими, оскільки зникає почервоніння, однак цей ефект недовговічний. Зазвичай такі краплі просто звужують кровоносні судини, але не усувають причину запального процесу, який може повернутися досить швидко і залишитися надовго.

Неправильне лікування сухості очей

Багато хто страждає від сухості очей, яке є наслідком багатогодинної роботи за комп'ютером. Вирішити проблему сухості очей можна за допомогою крапель. Однак очні краплі включають в свій склад консерванти, і їх постійне застосування може призвести до подразнення.

Занадто багато часу перед монітором

Моргання допомагає розподілити рідину по оку. Але коли ваша увага прикута до монітора, ви моргаєте рідше. Підраховано, що в середньому доросла людина моргає близько 25-30 разів у хвилину. Лікарі рекомендують моргати не менше 12-15 разів на хвилину. Коли ви біля комп'ютера – ви моргаєте значно рідше і з'являється відчуття, ніби в очі насипали піску.

Легковажність щодо контактних лінз

Обов'язково використовуйте спеціальні розчини для очищення контактних лінз і ніколи не промивайте їх водою або слиною. Також не варто носити їх у ванни, душі, басейні або на морі. Щоб ваші очі отримували достатньо кисню, не варто спати в контактних лінзах.

Звичка не знімати макіяж перед сном

Дуже важливо щодня змивати всю косметику. Не змивши макіяж перед сном, ви не тільки шкодите шкірі обличчя, але також піддаєте свої очі ризику занесення інфекції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стоматолог назвав найвдаліший вік для встановлення брекетів


Нехтування захисними окулярами

Надягати захисні окуляри варто не тільки під час плавання в хлорній воді. Очі – найбільш вразливе місце, можна дуже легко залишитися без зору. Тому захисні окуляри обов'язково входять в екіпіровку робітників, особливо тих, хто обробляє деталі механічним способом. Також рекомендується носити захист для очей навіть вдома, особливо при виконанні потенційно небезпечних справ. Попадання будівельного сміття, пилу, гарячого пару, землі, комах, гілок дерев може травмувати очі і у важких випадках позбавити дорогоцінного зору.

Зараз ви читаєте новину «7 помилок які псують зір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути