пʼятниця, 30 вересня 2016 17:08

5 фруктів та овочів, котрі корисно їсти зі шкіркою

5 фруктів та овочів, котрі корисно їсти зі шкіркою
Фото: medikforum.ru

Не усі фрукти і овочі корисно їсти без шкірки. У ній є багато поживних та корисних елементів. Знімаючи шкірку з цих продуктів, людина сама забирає в себе половину вітамінів. Експерти в області здорового харчування назвали 5 продуктів, у яких необхідно зберігати шкірку.

Яблука. Очищаючи яблука від шкірки, ви тим самим втрачаєте одне з головних їх харчових достоїнств - розчинне волокно пектин. Він знижує рівень "поганого" холестерину і утримує в стабільному стані показники цукру в крові.

Виноград. Дійсно, виноград містить значно більше пестицидів, ніж будь-який інший фрукт. Але все одно, з нього не слід знімати шкірку, адже в ній міститься ресвератрол, який дуже корисний для серця.

Картопля. У шкірці картоплі міститься набагато більше заліза, волокон і фолатів, ніж в м'якоті. У реальності, в шкірці картоплі в 5-10 разів більше антиоксидантів, ніж в м'якоті.

Огірок. У шкірці огірка є кальцій, фосфор, магній, калій, вітаміни А і К. Вона містить багато корисних для здоров'я волокон, які не тільки стимулюють травні процеси, але і забезпечують тривале відчуття ситості, оберігаючи від переїдання.

Читайте також: Корисні продукти, які небезпечно їсти разом

Баклажан. Шкірка баклажана містить сильний антиоксидант насунін, який вкрай важливий для підтримки здорової тканини мозку.

Насунін є флавоноїдом, і якщо ви вживаєте значна його кількість, то набагато рідше набираєте зайву вагу.

Зараз ви читаєте новину «5 фруктів та овочів, котрі корисно їсти зі шкіркою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути