Ексклюзиви
вівторок, 14 лютого 2017 05:45

Узимку шкіра пересихає від зневоднення

— Шкіра на обличчі — ніби скотчем стягнута. А на ногах така суха, що аж лупа летить. Останнім часом після ванни помічаю ще й плями та почервоніння. Така чутлива, — каже 48-річна Тетяна Вербицька з Києва.

— Уранці шкірі шкодить мороз, сніг, холодний вітер. А ввечері — гарячий душ. Через це вона сохне й лущиться. ­Навіть та, що влітку жирна, взимку стає сухою. Чутлива може почервоніти від незначних перепадів температури. Судини розширюються і втрачається волога, — каже столичний дерматолог Світлана Макарчук, 47 років. — Умивайтеся талою та мінеральною водою. Змащуйте обличчя кремом із пантенолом.

Взимку організму не вистачає вітамінів. Часто — бракує води.

— Зимою пити не так хочеться, як улітку. Ми п'ємо гарячі чаї, лише щоб зігрітися. Чай та кава одразу позначаються на обличчі. Найкраще живлять шкіру натуральні соки. Добре діють липові й ромашкові відвари. Ними корисно вмиватися.

Шкірі шкодить тютюновий дим. Він "поїдає" поживні речовини.

Іноді проблеми виникають через збої в роботі шлунково-кишкового тракту. Адже на шкірі позначаються токсини, що накопичуються в кишечнику. Тому за порушень проконсультуйтеся в гастроентеролога.

Зараз ви читаєте новину «Узимку шкіра пересихає від зневоднення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути