Ексклюзиви
понеділок, 15 лютого 2016 07:45

При нежитю ноги гріють гірчичниками

Автор: ФОТО З САЙТА www.healthfitnessrevolution.com
  Нежить полегшують ефірні масла. Дві-три краплини наносять на носовичок і періодично вдихають
Нежить полегшують ефірні масла. Дві-три краплини наносять на носовичок і періодично вдихають

— Через скривлену перегородку носа страждаю на нежить, — каже 34-річний Олег Кривощук із Житомира. — У гаражі з високої полки діставав залізну миску. Випала з рук й ударила по носі. Пройшло три роки, а соплі маю і літом, і зимою. За цей час став майстром по шмарканню. По черзі вишмаркую кожну ніздрю. Так не боляче, і ніс не червоніє.

Медики сказали чоловікові, що в нього одна ніздря отримує більше повітря, друга — менше. Від цього запалюється слизова й до неї чіпляються інфекції. Через хронічний нежить Олег не може вільно дихати й відчувати запахи.

— Шмаркатися не можна, — каже 53-річний В'ячеслав Лисневич, отоларинголог столичного Інституту клінічної медицини. — Від цього набрякає трубка, що вентилює середнє вухо. Виникає отит — запалення. Краще втягнути в себе слиз і виплюнути ротом. Не слід бігти в аптеку за розрекламованими каплями. Можна зроби­ти удома "носовий душ". У склянці води розводять півчайної ложки морської солі. Набирають рідину в долоню і втягують носом. Це промиває слизову.

Якщо не допомогло, радить попарити ноги й покласти гірчичники на ступні.

— Руки гріти не варто. Є хибна думка — вони ближче до голови й така процедура швидше прожене нежить. Насправді за верхні дихальні шляхи відповідають ноги. ­Інгаляції при нежитю не допомагають. Був у мене пацієнт, який грів горло гарячою парою. Від того пропав голос. Але якщо вже робите, то краще дихати не над картоплею, а над ефірними маслами. У гарячу воду крапнути по дві краплі олії бергамоту, евкаліпту, чайного дерева або чебрецю. Так робити двічі на день. Хоча можна просто крапнути дві-три краплі на носовичок і періодично вдихати.

Радить пити не менш як 3 л рідини на добу.

— Нагадую, що молоко — це не рідина, а їжа. Тому його не рахують. П'ють морси, соки, чаї та воду. Вони промиють організм ізсередини.

При правильному лікуванні нежить минає за 10–12 днів.

Зараз ви читаєте новину «При нежитю ноги гріють гірчичниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути