Ексклюзиви
пʼятниця, 30 березня 2012 06:45

Після бурхливого сексу виникає запалення

 

Киянин В'ячеслав Короленко, 35 років, прийшов у приватну клініку до уролога. До цього тиждень терпів біль при сечовипусканні.

— Спочатку попікало, потім так різало, що кричав. Як почав зустрічатися з дівчиною, вона принесла всі аналізи, що здорова. Почала пити протизаплідні таблетки, тому зважився на стосунки без презерватива.

Сечовивідний канал зазвичай інфікований на 3-5 см від виходу. Там завжди є трохи флори, що вважають нормою. Далі він має бути стерильний, пояснює черкаський уролог 46-річний Юрій Чепурний.

Гонококи за 3-15 днів після контакту проявляються виділеннями. Хламідії, мікоплазма, уреплазма більш поширені, їх вважають не венеричними. Зазвичай ніяк не проявляються. Інфікована людина може з ними жити й роками не знатиме.

— Після бурхливого статевого акту, перехолодження, зниження імунітету, інфекції "прокидаються", і починається запалення.

Найбільше хворих серед 18-40-річних.

— Жінки звертаються, коли повторюються цистити. У кожної другої знаходимо якусь із цих інфекцій. У чоловіків — у кожного четвертого.

Запалення каналу в чоловіків може початися також через травму, катетеризацію  сечового міхура, алергію на презерватив.

— Коли виявляємо інфекцію, необхідно лікувати і чоловіка, і жінку.  Обов'язково призначають антибіотики.

Радить пройти обстеження майбутнім батькам. Якщо не вилікуватися до вагітності, під час пологів дитина може заразитися.

— Прийшов на прийом чоловік, при обстеженні виявили інфекцію. А його дружина на сьомому місяці вагітності. Порадив повідомити акушеру при пологах, щоб убезпечив дитину. Якось прийшло подружжя. В обох це перший статевий досвід. Виявляю інфекцію. Вони на мене дивляться: "А звідки?". Матір дівчини була заражена.

Хламідії вражають очі й суглоби

— У деяких країнах у схеми лікування інфаркту міокарду в молодому віці включені протихламідійні антибіотики, — говорить Юрій Чепурний. — Хламідіоз може викликати хворобу Рейтера — запалення каналу, суглобів і очей. Її ознаки — дискомфорт у каналі, біль і набряки суглобів та кон'юнктивіт. Тому інколи пацієнтів до мене направляють окулісти.

 

Зараз ви читаєте новину «Після бурхливого сексу виникає запалення ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути