— Весною часто скаржаться на втому, дратівливість і сонливість. Більшість купують вітаміни, бо думають на авітаміноз. Але хвора печінка дає такі самі симптоми, — каже гастроентеролог одеської клініки "Інто-Сана" Олена Білєнко. — Тоді ще може свербіти шкіра, кріпить, в роті гірко, на обличчі гнійники.
Печінка виснажується через ліки від застуди, стреси, дієти, сидячу роботу. Може розболітися й через ранні овочі. Радить уживати свіжі та квашені яблука, овочі.
— Найкраще очищує й насичує вітамінами квашена капуста. Добре пити м'ятний чай. Ця трава розслаблює м'язи шлунка, знімає біль у боці. Багатий на вітаміни відвар шипшини, цикорію. Цибуля, часник, хрін і редиска шкодять. Містять ефірні олії, через які може бути здуття, розболиться печінка.
Коментарі
1