понеділок, 10 жовтня 2016 06:50

Ношене взуття викривляє стопу

— Почало боліти внизу спини й під колінами. Ортопед сказав, що хвороба через туфлі із "секонду". Стопа викривлялася, коли в них ходила, віддавало у спину. Пройшла кілька курсів масажу ніг, змінила взуття — і все минуло, — каже 42-річна Наталія­ ­БІЛОЗЕРСЬКА із Черкас.

— Взуття, яке носили інші люди, спричиняє хвороби колін і хребта, — каже лікар-ортопед 46-річний Сергій Петровський із Черкас. — Кожна людина розношує нове взуття під себе. Наступний власник може отримати "у спадок" додаткове навантаження на суглоби.

Не радить у родинах передавати взуття від старшої до молодшої ­дитини. Якщо носити чуже взуття місяцями — викривлення ніг і хребта можуть стати невиліковними.

— У малих дітей ноги і стопи саме формуються. Вони дуже чутливі до взуття. Ви можете не помічати, що старша дитина має невелику плоскостопість. У процесі росту це виправиться. Але молодша отримає взуття вже з викривленням. Що дужче зношене, то більше шкоди.

Зараз ви читаєте новину «Ношене взуття викривляє стопу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути