Ексклюзиви
понеділок, 20 лютого 2017 00:55

Нестачу вітамінів поповнюють узваром

— Втома страшенна — не можу змусити себе до роботи, — каже киянка 49-річна Оксана Миколайчук. — До того ж шлунок турбує, закрепи мучать. А шкіра, мов наждак — сохне, лущиться. На губах з'явилися тріщини.

— За зиму добряче вичерпуються ресурси організму. Щоб поповнити запаси, слід налягати на тушкований буряк, квашену капусту, печені яблука, зелену цибулю, — говорить столичний дієтолог Роман Нестерчук, 48 років. — Пити узвари та компоти з морожених фруктів. Та зазвичай ми перебиваємося кавою на сніданок і картоплею на вечерю. А які вітаміни в цих харчах? Навесні прискорюється обмін речовин, відбувається ріст нових клітин.

Ті, хто скаржаться на постійну втому, інтенсивно працюють і повноцінно не відпочивають. Спробуйте не викладатися на всю силу. Трохи економте, акумулюйте енергію.

— Варто насторожитися, коли у вас збільшені лімфовузли, м'язова слабкість, біль у суглобах. А також забудькуватість, надмірна роздратованість, розлади сну. Якщо ці симптоми не зникають довгий час, людина страждає на хронічний синдром утоми. Це загрожує повним виснаженням.

— На самопочутті позначаються недосипання та постійні переживання. Взимку мозок "дрімає" і здебільшого накопичує інформацію. Навесні — "прокидається" і починає приймати рішення.

Зараз ви читаєте новину «Нестачу вітамінів поповнюють узваром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути