— Не можу прожити без кави з цукерками, — каже черкащанка 22-річна Ольга Борисюк. — Найкращий спосіб збадьоритися для мене — поласувати чимось смачненьким. Знаю, що так в організмі виробляються гормони задоволення, тому це нешкідливо.
— Здоба та цукерки, особливо натще, швидко підвищують рівень цукру в крові, — пояснює столичний дієтолог Олена Джуг, 46 років. — Такий "стрибок" спершу додає сил. Та потім цукор падає, і людина знову відчуває знесилення, зниження настрою та працездатності. Якщо вживати солодощі постійно, бракуватиме вітамінів групи В.
Серйозніша небезпека — запалення прямої кишки. Непокоїтиме діарея, біль у животі та спазми. У людей, які щодня їдять солодке, імовірність захворіти зростає втричі.
— Запаси енергії ліпше поповнювати "повільними" вуглеводами: кашами з цільного зерна, сухофруктами, горіхами, медом.
Коментарі