Ексклюзиви
понеділок, 20 лютого 2017 05:05

Хворі суглоби лікують лазерним променем

— Уночі прокидалася від болю в колінах. Думала, через те, що находилася. Потім ламало і вдень, коли швидко йшла. Звернулася до лікаря — виявилося, це артроз. Хвороба, від якої можна взагалі перестати ходити. Тепер лікуюся, — розповідає 57-річна Валентина Безносюк із Тернополя.

Артроз — хвороба колінних і тазостегнових суглобів. При ній стирається хрящова тканина. Характерний для артрозу "хрускіт у суглобах".

— Є три стадії артрозу, — каже лікар-ревматолог Павло Євдокименко, 50 років. — Спочатку трохи болить під час руху. На другій стадії людина відчуває сильний біль у суглобах під час або після фізичних навантажень. Коли ляже та знайде для хворої ноги зручне положення, біль за годину зникає. Так до наступного навантаження. Третя стадія — коли людина не може знайти собі місця від болю.

Недугу лікують знеболювальними та протизапальними препаратами.

— Їх колють у вени, щоб не шкодили шлунок і швидше діяли. Призначають спочатку малі дози, за потреби їх збільшують. Уживають засоби для відновлення хрящової тканини. Якщо артроз виявляють на початкових стадіях, одужати допомагає лікувальна фізкультура. Призначають лазерну терапію. Інфрачервоний промінь проникає в тканину на глибину до 2,5 сантиметра. Підвищує її температуру та покращує кровообіг. Киснева терапія — коли в суглоб за допомогою апарата з голкою вводять кисень. Це сприяє обміну речовин.

У дуже важких випадках хвороби доводиться застосовувати наркотичне знеболювальне, щоб полегшити біль.

Зараз ви читаєте новину «Хворі суглоби лікують лазерним променем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути