понеділок, 30 листопада 2015 00:30

"Горб зник, вона трошки підросла. Але результат не ідеальний"

 

— Минулого тижня виписали 18-річну Катю з Дніпропетровської області, — каже Ігор Курілець, директор Міжнародного центру нейрохірургії. — Їй зробили операцію на хребті при викривленні понад 90 градусів.

— На спині великий горб, крива талія. Її родина витратила місяці й роки, для того, щоб зцілити Катю. Використовували всі можливі та неможливі методи: корсети, корсажі, мануальну терапію. Всі інші дурниці, які можна придумати. Несподівано сама пацієнтка в інтернеті з'ясувала, що такі сколіози не лікуються корсетами.

Вчасно зроблена операція дає змогу вирівняти хребет. Проводять її підліткам. Якщо у старшому віці, із сильнішим сколіозом, викривлення залишиться.

— Сама Катя дуже задоволена результатом. Горб зник, вона трошки підросла. Але результат не ідеальний. Залишилось 30 градусів. Це вважається вдалим. Але це не п'ять градусів і не нуль. До того ж операція тривала вісім годин, а при 40 градусах вона триває дві з половиною — три. Вартість втручання у Каті становила 200 тисяч, а вчасно зробленої — вдвічі дешевше. В цивілізованому світі до таких викривлень просто не доводять. А наші люди досі непоінформовані.

Дівчині встановили 24 титанові імплантати, які випрямили й зафіксували хребет. Устала з ліжка наступного дня.

— Операції найкраще робити від 14 до 16 років, коли хребет ще не закостенів. Лікування залежить від кута викривлення й прогресування. Коли викривлення понад 40 градусів і за рік збільшується більш ніж 10 градусів — це однозначно необхідне втручання. Вперше за новітньою методикою ми оперували 1996 року. З того часу виконали тисячі втручань. Ні корсет, ні гіпс після них не потрібен. Пацієнт виписується за десять днів. І живе звичайним життям.

Звертайтеся за адресою:

Центральна клініка, м. Київ, вул. Липська, 11, ст. метро Хрещатик, тел.: 0(44) 592 68 78,

0(44) 592 90 79.

Західноукраїнська філія, Львівська обл., м. Стрий, вул. О. Басараб, 15.

Стрийська центральна районна лікарня (7-й поверх),

тел. 0(67) 891 00 00.

Лікарня "Нафтохімік", м. Кременчук, вул. Свіштовська, 3, тел. 0(53) 676 84 35, 0(99) 309 20 21.

Зараз ви читаєте новину «"Горб зник, вона трошки підросла. Але результат не ідеальний"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути