Ексклюзиви
понеділок, 22 серпня 2016 00:15

Геморой можна вилікувати без операцій
2

Лікар-проктолог Сергій Морозов: Перевага малоінвазивного лікування полягає в швидкому проведенні маніпуляції
Фото: ФОТО надане клінікою ”Оксфорд Медікал”

Сучасна медицина подарувала людям, які страждають від геморою, можливість вибирати з-поміж методів позбавлення від недуги. Найпоширеніші два підходи — операційне та малоінвазивне лікування, без застосування скальпеля.

— Після операційного видалення гемороїдальних вузлів розпочинається тривалий період реабілітації, — каже ­лікар-проктолог Сергій Морозов. — Триває від трьох до п'яти тижнів за умови, що все пройшло без ускладнень. На цей час пацієнт залишається непрацездатним. Рецидиви виникають приблизно через 5–12 років при дотриманні дієти та правильному способі життя.

Після операцій можуть виникнути такі ускладнення, як затримка сечовипускання, біль під час дефекації, кровотечі, звуження ануса. З'являється страх випорожнення. Гнійні ускладнення бувають при попаданні в післяопераційний шов мікробів. Випадіння прямої кишки — при порушенні функції анального сфінктера.

— Перевага малоінвазивного лікування полягає в швидкому проведенні маніпуляції. Не застосовується загальне, а часто — й місцеве знеболювальне. Людина не потребує госпіталізації та лікарня­ного. Немає реабілітаційного періоду, людина не втрачає працездатності й одразу повертається до звичного способу життя. Але вже здорова, — каже проктолог.

Під час консультації лікар має розповісти, як проводять лікування, які існують методи, який із них підійде саме вам. Про процес реабілітації після видалення геморою, можливі наслідки цієї хвороби.

— Період відновлення після лікування залежить від його типу. Наприклад, після лігування латексними кільцями неприємні відчуття можуть тривати декілька днів. Якщо проводилась дезартеризація гемороїдальних артерій HAL-RAR, то рецидив хвороби малоймовірний, а період відновлення триває від двох днів до тижня, — додає Сергій Морозов. — Праце­здатність повертається до кожного індивідуально. Найчастіше люди стають до роботи після хірургічного лікування на третьому тижні, а через місяць після реабілітаційного періоду працездатність повністю відновлюється. При використанні малоінвазивних методів лікування — наступного дня після операції.

Записатися на консультацію до лі­каря-проктолога в медичний центр "Оксфорд Медікал" можна за тел.: 0(432) 67 70 00, 0(68) 271 21 21, 0(73) 271 21 21.

Зараз ви читаєте новину «Геморой можна вилікувати без операцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути