понеділок, 02 травня 2016 05:50

Домашній шампунь роблять із желатину та кропиви

— Від купованих шампунів чесалася голова. Щотижня брала новий. Один раз помию і нормально. Наступного не могла ночі переспати. Роздирала голову до ран, — каже киянка 29-річна Неля Остапчук. — Коли почала сама робити шампуні, волосся росте ­"шапкою", забула про свербіж. Складники є в аптеці, коштують копійки порівняно з розрекламованими шампунями.

У дитячому шампуні розчиняє 10 таблеток мумійо. Крапає по п'ять крапель вітаміну Е, А, ефірного масла, лимона й розмарину. Стане світло-коричневого кольору. Перемішує й миє ним волосся. Не змиває 2–5 хв.

— Має трохи дивний запах через мумійо, але заради краси можна потерпіти. Хто не хоче, можна взяти по чайній ложці сушеної кропиви, календули та коріння лопуха. Залити склянкою окропу. Накрити кришкою, щоб настоялося. Як охолоне, процідити. У невеликій глибокій мисці 10 грамів желатину залити запареним настоєм. Перемішати й за 20 хвилин підігріти на малому вогні.

До кипіння не доводити. Як добре прогріється, вимикає вогонь, охолоджує. Втирає в голову як шампунь.

Зараз ви читаєте новину «Домашній шампунь роблять із желатину та кропиви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути