Ексклюзиви
понеділок, 26 вересня 2016 06:35

"Дівчина може засмагати на пляжі й ніхто не скаже, що в неї був горб"

 

— У Маріуполі на науковій конференції читав лекцію з приводу сколіозу. Коли їхав туди, помітив на узбіччі білборд. Там якийсь масажист Іван Іванович рекламував, що лікує сколіоз, викривлення хребта, — розповідає Ігор Курілець із Міжнародного центру нейрохірургії.

— Сколіоз має генетичне походження. Ліків від цієї хвороби не існує, — продовжує. — Можна тільки загальмувати її розвиток до певного ступеня викривлення. Після 40 градусів ніякі корсети та вправи не допомагають. Ситуацію виправить лише операція. Але в Україні кожен масажист, що закінчив місячні курси, вважає себе компетентним у лікуванні цієї недуги. У клініку часто приходять пацієнти з величезними викривленнями, які три-чотири роки тому можна було виправити завдяки операції. А цих людей роками мнуть і "лікують" масажисти.

Вчасно виконані операції — сколіози до 60 градусів. Найкраще її робити у віці 10–15 років, коли хребет гнучкий. У всьому цивілізованому світі оперують дітей із 40 градусами викривлення. Хребет укріплюють металевою конструкцією з гвинтів і пластин. Операція складна. Та за допомогою новітньої техніки, людина швидко відновлюється. Якщо зробити вчасно, хребет можна вирівняти майже до нуля.

— Ми оперуємо і при викривленні більш як 90 градусів. Але результат є далеко не оптимальний. Горб менший, внутрішні органи не затиснені. Та спина не ідеальна. І операція складніша. Коли виконана вчасно, про неї нагадує лише тоненький шрам на спині. Дівчина може засмагати на пляжі й ніхто не скаже, що в неї був горб.

За рік після операції людина живе нормальним життям. Забороняють лише займатися екстремальними видами спорту.

Запис на консультації до фахівців Міжнародного центру нейрохірургії:

Центральна клініка, м. Київ, вул. Липська, 11, ст. метро Хрещатик, тел. 0(44) 592 68 78.

Лікарня "Нафтохімік", м. Кременчук, вул. Свіштовська, 3, тел.: 0(99) 309 20 21, 0(536) 76 84 35.

Зараз ви читаєте новину «"Дівчина може засмагати на пляжі й ніхто не скаже, що в неї був горб"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути