понеділок, 19 вересня 2016 07:55

Дисбактеріоз у дівчаток передається через cпільний горщик

Автор: ФОТО З САЙТА www.babyblog.ru
  Дівчатка менш захищені від інфекцій статевих органів, ніж хлопчики
Дівчатка менш захищені від інфекцій статевих органів, ніж хлопчики

— Памперси треба змінювати, як прокладки — через три-чотири години, навіть якщо ті сухі, — каже 49-річна Людмила Хомінець, гінеколог Малинської райлікарні Житомирської області. — Справа не тільки в пелюшковому дерматиті. Від довгого носіння створюються умови для росту бактерій.

Якщо дівчинці рідко змінюють памперс, кишкова паличка поселяється у статевих губах. Тоді часто мочиться. Батьки здають аналізи, але нічого не виявляють. Побачити порушення мікрофлори може гінеколог.

— Хлопчиків природа захистила більше завдяки закритій крайній плоті. А дів­чатка — менш захищені. Від порушеної мікрофлори піхви зростаються маленькі статеві губи. У дітей вони не до кінця розвинені. Тому не можуть захистити від потрапляння інфекції. Часто батьки витирають попку дітям із заду вперед. Треба навпаки, адже так кишкова паличка заноситься у піхву. Багатьом дітям цікаво, що це в них за органи — лізуть туди руками, заносять мікроорганізми. Мама має вчити, що так не можна робити.

Дисбактеріоз швидко поширюється в дитячому садку, якщо у дитини немає власного горщика.

— В однієї дівчинки я вже разів три роз'єднувала зрощені статеві губи. Це повторювалося, доки мати не купила власний горщик. У дівчинки слабкий імунітет — мікрофлора іншої дитини заражає її через горщик.

Зараз ви читаєте новину «Дисбактеріоз у дівчаток передається через cпільний горщик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути