Ексклюзиви
четвер, 10 квітня 2008 17:55

Виразки на шкірі лікують маззю з мухоморів

Центр фунготерапії Ірини Філіпової у Києві на вул. Городецького, 12/3 працює півроку. Це філія Санкт-Петербурзького центру, де лікують витяжками із грибів. Щоб зайти до будинку, слід натиснути кнопку дзвінка.

Двокімнатне приміщення розділене на два кабінети. Пенсіонерка Людмила Миколаївна приїхала з Вишгорода, що під Києвом, за другою порцією ліків для 47-річної сестри.

— У жовтні її прооперували, видалили шлунок, — розказує. — Сестра схудла на 19 кілограмів, бо нічого не їла. Коли почала пити гриб веселку, з"явився апетит.

Перший курс лікування купив племінник. Про центр дізнався з Інтернету.

Віра Жук приїхала з чоловіком із Черкас. Два роки тому жінці невдало видалили пухлину в сечовому міхурі, почалося запалення. До столиці приїхала видаляти міхур.

— У київській онколікарні на Верховинній порадили прийти сюди, тут роблять підтримуючу терапію, — жінка говорить неохоче, закриває обличчя хустиною. Вірі Жук прописали чотири види ліків. Вона купила свічі "Веселка" та срібну воду — антисептик і антибіотик.

Витяжкою з грибів лікують серцево-судинну і нервову системи

— Щоб побачити, чи може фунготерапія зупинити рак сечового міхура, потрібно три місяці пити капсули, — пояснює лікар-реабілітолог Ірина Давиденко, 66 років. Вона консультувала Жук. — Перші результати будуть за два тижні. Тоді треба зробити розгорнутий аналіз сечі.

У Центрі фунготерапії приймають людей, яким лікарі встановили діагноз. Вимагають аналізи крові, біохімічний аналіз, рентгенівський чи УЗД-знімок. Онкохворі повинні мати довідку про лікування у стаціонарі.

— Половина хворих мають доброякісні пухлини, ще 20 відсотків пацієнтів турбує кіста чи мастопатія, — каже Ірина Павлівна. — Але ми не переконуємо відмовлятися від операції. Гриби — це лише допомога організмові.

Шлунок, печінку, серцево-судинну та нервову системи теж лікують витяжкою із грибів. Їх вживають при розсіяному склерозі, тремтінні рук, погіршенні пам"яті.

— У капсулах містяться такі ж мікроелементи, як у сирих грибах, — пояснює лікар Галина Михайлова, 46 років. — За термічної обробки гриби втрачають цілющі властивості. Маємо капсули вітчизняних грибів лисичок і зморшків. Дуже цілющі японські гриби шиітаке.

Мазь з отруйним мухомором використовують для натирання. Вона допомагає при виразках шкіри та хворобі вен.

— Зморшки я і сама п"ю для підтримки очей, — розповідає Галина Іванівна. — Бо від постійної паперової роботи почав погіршуватися зір.

— А я вже другий курс почала, знову 60 капсул купила, — додає адміністратор центру Оксана Вікторівна, 40 років. Вона має короткозорість. — Раніше очі боліли і пекли, особливо ввечері. Тепер наче полуда спала, краще бачу. Здається, й окуляри треба слабші.

Капсули з лисичок прописують для лікування і профілактики гельмінтозу. Вони знищують яйця та личинки паразитів.

— Хімічні таблетки вбивають лише дорослих паразитів, — пояснює Галина Михайлова. — Їх треба пити довго, доки не вилупляться всі личинки, з перервами у два тижні. Грибні капсули знищують паразитів у зародку. Діти мусять пити їх раз на півроку.

Баночка витяжки зморшка коштує 80 грн. Для курсу їх потрібно чотири-п"ять. Курс для підтримки онкохворих коштуватиме від 400 до 1500 грн.

Гриби порівнюють з женьшенем

Фітотерапія - один з видів японської терапії. У перекладі "фунго" - це гриб. Перші згадки про фунго лікування записані 2 тис. років тому лікарем Ву Син. Найцілющим він вважав японський гриб шиітаке, який порівнював з женьшенем. Для лікування Ву Син використовував близько 100 видів грибів.

Зараз ви читаєте новину «Виразки на шкірі лікують маззю з мухоморів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути