понеділок, 23 листопада 2015 06:35

"Як заходять у кабінет, а я вже знаю їхній діагноз"

Автор: ФОТО: Катерина ГОНЧАРОВА
  Джузеппе Коверіні (на фото ліворуч) приїхав на лікування до Петра Довгалюка з Італії
Джузеппе Коверіні (на фото ліворуч) приїхав на лікування до Петра Довгалюка з Італії

— Скільки не ходив по медиках, а так добре мені ще ніхто не допомагав, — каже італієць 66-річний Джузеппе Коверіні. Приїхав в Україну на два тижні. За цей час вирішив пролікувати спину у відомого українського вертебролога Петра Довгалюка, який раніше працював в Італії. Зараз приймає пацієнтів у своєму будинку в селі Перлявка на Житомир­щині.

— Лікар сказав, що змістилися хребці. Те саме показував і знімок. На сеансі вправляв мені спину, — перекладає слова італійця асистентка з України. — Раніше мав власну фірму з перевезень. Доправляв продукти у Францію, Данію, Німеччину. Об'їздив усю Європу. За роки за кермом дуже виснажив спину. Після сеансу почуваюся набагато краще.

Вертебролог бачить, чи має людина хвору спину, за її ходою.

— Як заходять у кабінет, уже знаю діагноз, — говорить Петро Довгалюк. — Інша справа, що більшість звертаються, коли від них відмовилися лікарі. Або призначили дорогу операцію.

Петро Антонович майже 20 років жив у Європі. Працював у Польщі, Чехії, Німеччині. Там про нього багато писали місцеві журналісти. У кабінеті має особистий подарунок Папи Римського та книгу-подяку простих прихожан.

— Зараз вирішив повернутися в рідний край. Позбавляю тривалого болю у спині, тазовому тазостегновому, в руках і ногах. Вправляю диски, які випали.

У черзі до кабінету стоїть Дмитро Тимощук, 52 роки. Він родом із Луганської області. Кілька місяців тому отримав повістку — мобілізували в армію. Дмитро у камуфляжі і берцях. Прийшов лікувати руку.

— Солдат повинен бути здоровим, щоб вистояти в цій війні, — каже Петро Довгалюк. — А якщо він хворий, що це за воїн? Відчуваю внутрішню потребу їм допомагати, бо вони нам допомагають ще більше. Боронять нас від ворога.

Записатися на прийом до Петра Довгалюка можна за тел.: 0(41) 247 10 88, 0(63) 722 70 41

Зараз ви читаєте новину «"Як заходять у кабінет, а я вже знаю їхній діагноз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути