Ексклюзиви
четвер, 07 квітня 2011 18:05

Катаракта при цукровому діабеті успішно лікується

Автор: фото: Оксана Мишопита
  Вимірювання біометричних параметрів органа зору пацієнта за допомогою безконтактного біометра ІОL-Master 500
Вимірювання біометричних параметрів органа зору пацієнта за допомогою безконтактного біометра ІОL-Master 500

— На цукровий діабет хворію 38 років, — розповідає 63-річна Надія Волчук із містечка Зарічне Рівненської області. — Щодня колю інсулін. Унаслідок тривалої хвороби погіршився зір. У районній лікарні поставили діагноз діабетична ретинопатія і катаракта. Порадили звернутися до відомого офтальмохірурга, головного лікаря офтальмологічної клініки "ВІЗЕКС" Андрія Ґудзя.

У "ВІЗЕКС", що у Львові на вулиці Науковій, 96б, спочатку пройшла комплексне діагностичне обстеження, — ділиться враженнями Надія Волчук. — Наступний передопераційний етап — вибір моделі штучного кришталика. Закономірно у мене виникло питання, яку модель обрати для імплантації? Клініка "ВІЗЕКС" володіє унікальними можливостями: за допомогою спеціальної програми, що враховує особливості оптичної та анатомічної систем мого ока, лікар продемонстрував ще до операції, як бачитиму, обравши ту чи іншу модель кришталика. Звісно, самостійно це оцінити, враховуючи мій низький зір перед операцією, було складно. Допомагала внучка, яка мене супроводжувала. Таким чином, із лікарем-консультантом ми прийняли спільне рішення щодо вибору конкретної моделі кришталика, що забезпечив мені найкращий зір.

— Лише у "ВІЗЕКС" роблять "персоналізовану" хірургію катаракти, — розповідає головний лікар клініки, член Європейського та Американського товариств катарактальних і рефракційних хірургів Андрій Ґудзь. — Вона дозволяє, окрім стандартної процедури розрахунку оптичної сили кришталика, оцінити якість зображення, що він передає, враховуючи особливості оптичної сумісності даної моделі і рогівки пацієнта. Такий комплексний підхід забезпечує оптимальний зоровий комфорт для пацієнта і дозволяє здійснювати справжню "індивідуальну" корекцію зору пацієнта з катарактою, що є унікальним для України.

— Операцію робили під місцевою анестезією близько 10 хвилин, — каже Надія Волчук. — Після того мені подарували спеціальні захисні окуляри, які слід одягти перед виходом на вулицю. Того ж дня я мала можливість переконатися, що бачу набагато краще. А ті речі, які щодня бачила, насправді виявилися зовсім іншого кольору! Наступного дня лікарі клініки підтвердили, що мій зір значно покращився і я можу займатися своїм улюбленим заняттям — шити. За деякий час я планую пройти комплекс лікувальних процедур у клініці "ВІЗЕКС" з приводу діабетичної ретинопатії.

Лікарі клініки "ВІЗЕКС" наголошують, що своєчасно діагностоване захворювання й адекватно проведене лікування дозволяють звести до мінімуму ризики розвитку сліпоти. Завдяки досвіду й унікальному обладнанню клініки, виявити захворювання органа зору можна задовго до його клінічних проявів і надовго зберегти зір.

Записатися на прийом можна

за тел.: 0 (32) 244 70 70 begin_of_the_skype_highlighting 0 (32) 244 70 70 end_of_the_skype_highlighting, 0 (50) 804 70 70 begin_of_the_skype_highlighting 0 (50) 804 70 70 end_of_the_skype_highlighting.

Адреса : м. Львів, вул. Наукова, 96б.

Докладніше на www.vizex.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Катаракта при цукровому діабеті успішно лікується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути