Ексклюзиви
понеділок, 25 січня 2016 09:32

Заможні чоловіки дарують коханим об'ємні портрети
3

Портрет сина скульптора
Фото: Оксана Крижанівська
Портрет жіінки в стародавньому стилі

Заможні клієнти художників вже почали замовляти ексклюзивні подарунки до Дня Валентина. Своїм коханим даруватимуть не портрети олією, а виліплені в бронзі, гіпсі чи іншому матеріалі.

- Над одним портретом працюю майже місяць. Спочатку ліплю роботу з пластиліну. Потім відтворюю в замовленому матеріалі,- розповідає столичний художник й скульптор Оксана Крижанівська.

Портрет виліплює в натуральну величину. Найдорожчий у бронзі. Це вічний матеріал. Коштує від 1000 доларів США. З гіпсу - втричі дешевший.

- Можна залишити білим, а можна відтворити під ту ж бронзу, золото чи будь-що. Портрет зберігається хоч 100, хоч більше років. Єдиний недолік - можна розбити.

Сім портретів скульптору замовили ще до новорічних свят. Переважно із полімерів, які імітують будь-який матеріал. Такі подарунки коштують від 600 доларів США.
Портрети виліплює з фотографій, якщо є знімки з різних сторін. Та найкраще ліпити з натури.

Автор: Оксана Крижанівська
  Портрет жіінки в стародавньому стилі
Портрет жіінки в стародавньому стилі

- В роботі потрібно зробити не просто точну копію людини, а зобразити її характер. Найкраще прийти на день й попозувати. Під час роботи спілкуюсь, щоб краще зрозуміти внутрішній світ того, з кого роблю портрет. Його звички, уподобання. Згодом додаю якусь деталь. Так, дівчині, яка любить подорожувати, волосся зробила наче його розвіває вітер - відкритість до мандрів й пізнання нового. Їй так сподобався подарунок, що замовник потім приїхав й додатково подякував.

В окремі портрети додає квіти. Були замовлення з пташкою, тощо.

- В між святковий час роблю портрети ювілярів. Досить часто замовляють образи дітей. Перший такий портрет зробила із свого сина.

Автор: Оксана Крижанівська
 
Найбільш дивним Оксана Крижанівська вважає портрет, який замовили, щоб згодом вилити його з шоколаду.

- Це був портрет дівчини. Робила з пластиліну. По ньому замовник десь зробив форму в яку шоколадна майстерня мала залити шоколад.

В натуральну величину із натури можна виліпити будь-що. Навіть улюбленого кота чи собаку. Хоча таких замовлень за 5 років роботи скульптор поки-що не отримувала.

Зараз ви читаєте новину «Заможні чоловіки дарують коханим об'ємні портрети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути