вівторок, 12 серпня 2014 14:15

З роками подружжя стає зовні схоже один на одного

З роками подружжя стає зовні схоже один на одного

У гонитві за секретами сімейного щастя багато хто з нас звертає увагу на особливі прикмети і твердження, що обіцяють довге і приємне сімейне життя. Існує думка, що зовнішня схожість подружжя є запорукою щасливої родини.

Зацікавлені твердженням про залежності сімейного щастя від зовнішньої схожості подружжя американські вчені провели спеціальні дослідження в даній області. Група вчених провела аналіз фотографій сімейних пар в день їх весілля і через 25 років після нього. Результати чимало здивували. Виявилося дійсно з часом люди, що прожили поруч багато років, стають схожими зовні. Крім того, чим щасливіший їх шлюб - тим більше зовнішня схожість! Як же так виходить? Все насправді просто. Живучи в тісному контакті багато років поспіль, подружжя буквально вбирає поведінкові реакції, інтереси та захоплення свого партнера. Крім того, якщо один або обидва з партнерів мають веселу вдачу, то поява однакових мімічних зморшок стає закономірністю.

Як ми вибираємо партнера

Всі ми знаємо відомий вислів "Протилежності притягуються" в контексті відносин. Але далеко не завжди шлюби, в яких подружжя має діаметрально протилежні характери, тривають довго і щасливо. Підсвідомо ми вибираємо на роль партнера людину схожу з подібними переконаннями та інтересами, рідну душу. Адже зовнішня подібність дає можливість буквально фізично відчути схожість. Тому немає нічого дивного в появі все більше і більше загального з роками.

Таким чином, можна зробити висновок, що на вибір потенційного партнера на все життя впливають не тільки зовнішні фактори, але і генотип людини. І немає нічого дивного в тому, що нас приваблюють люди, зовні і емоційно схожі на нас. Тим не менше, зовнішню схожість не можна вважати гарантією щастя в сімейному житті.

Зараз ви читаєте новину «З роками подружжя стає зовні схоже один на одного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути