Ексклюзиви
четвер, 05 травня 2016 21:42

Весілля у столичному військовому шпиталі

Військовий Олександр Дармарос з фронту повернувся, втративши ногу і зір. Підлікувавшись у шпиталі — покликав свою цивільну дружину, Олену Болтвіну заміж. Весілля святкували у Київському військовому шпиталі.

 

Весільний торт, прикрашений синьо-жовтою стрічкою, шампанське наливав головний лікар госпіталю. За гостей — волонтери та офіцери. Олена вивезла свого пораненого нареченого в інвалідному кріслі.

Вони разом уже 5 років і виховують двох донечок. Це весілля для них — більше формальність. І без штампу у паспорті жили щасливо. Кажуть, що тепер вийшли на новий рівень стосунків і кохання.

Пригадують, як Олександра мобілізували, більше року тому. Він одразу ані матері, ані майбутній дружині не сказав, що він на фронті. Не хотів, щоби переживали. В березні 2016 року Олександр виконував бойове завдання і підірвався на міні.

"Його врятувало те, що міну встановили десь рік тому і вона вже змістилася за цей час та трохи покрилася землею. Через це вибухова хвиля була спрямована в землю, а не в бік бійців. Сашу поранив сам корпус міни", - розповіла Олена.

Олександр отримав черепно-мозкову травму, важкі травми обличчя та інші поранення. Спочатку його лікували в лікарні імені Мечников в Дніпропетровську, де він переніс кілька операцій. Але травми обличчя були настільки важкими, що його направили до Києва у відділення черепно-лицьової хірургії. Там фахівці провели ще кілька операцій, щоб зібрати кістки черепа. Лікарі кажуть, що його ліве око вже точно не зможе бачити. У правом зоровий нерв уцілів, але невідомо чи буде він функціонувати після загоєння всіх ран.

Медовий місяць молодята поки не планують. Ще не відомо, коли Олександра випишуть з лікарні. Та замість відпочинку за кордоном більше мріють про реабілітацію, яка допоможе Сашку знову бачити. Дружина Олена сподівається на диво.

Читайте також: Військова любов: як в АТО з'являються другі сім'ї

Зараз ви читаєте новину «Весілля у столичному військовому шпиталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути