Ексклюзиви
понеділок, 02 листопада 2015 20:05

Вчені з'ясували, чому чоловіків лякають розумні жінки

Вчені з'ясували, чому чоловіків лякають розумні жінки

Психологи з'ясували, чому чоловікам важко з розумними жінками. Експерти з Університету Буффало, Каліфорнійського лютеранського університету і Університету Техасу провели експеримент, який показав, що чоловіки вважають розумних жінок привабливими, але лише до тих пір, поки їм не доведеться зустрітися з ними лицем до лиця.

В експерименті взяли участь 105 чоловіків і група жінок. Учасники проходили тести з математики та англійської мови. Після цього психологи дали завдання чоловікам оцінити жінок, повідомивши їм, гірше або краще ті впоралися із завданнями порівняно з ними.

Таким чином, спочатку чоловіки вважали дам, які найкраще впоралися з тестами, ніж вони, більш привабливими особами порівняно з тими, хто показав більш низькі результати. Чоловіки не просто добре відгукувалися про учасниць експерименту, але й відчували до них інтерес і навіть вважали привабливими. Але ставлення до осіб прекрасної статі змінилося відразу, коли учасникам експерименту довелося спілкуватися особисто один з одним. Вчені оцінили, що мова тіла чоловіків і знижений інтерес свідчив про те, що їх не так тягло до розумних панянок. Під час спілкування чоловіки намагалися дистанціюватися від жінок, більш того у них не виникало бажання продовжити подальше спілкування або обмінятися контактами. Оцінка привабливості жінок, які здали тест краще, також схилилася в бік того, щоб вважати їх менш привабливими.

Імениті психологи дійшли висновку, що причиною втрати інтересу у чоловічої статі до розумної жінки є те, що вони відчували обмеження своєї мужності.

Зараз ви читаєте новину «Вчені з'ясували, чому чоловіків лякають розумні жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути