Ексклюзиви
вівторок, 21 жовтня 2014 16:55

Тисячу гривень платять молодята за вінчання у столиці
5

Оренда автомобіля обійдеться молодятам від 700 гривень за годину
Фото: надані Богданом Нагорним
Пара голубів для весільної церемонії коштує від 200 гривень
Ціни на весільні букети стартую від 250 гривень
Послуги візажиста обійдуться у 300-400 гривень

Весільні послуги у столиці подорожчали у півтора рази. До Нового року ціни на ресторани, оренда авто та решта послуг можуть вирости ще на 20 відсотків. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів київський івент-менеджер Богдан Нагорний.

"Ціни виросли на все, - говорить Нагорний, який організовує шлюбні церемонії у Києві та області. – Але це не означає, що люди перестануть виходити заміж. Зараз навпаки кількість шлюбів у півтора рази більша, ніж торік. Просто люди почнуть економити".

Нагорний радить економити на тамаді, голубах, оздобленні залу, танцювальних курсах для молодят і транспорті для весільного кортежу.

"Орендувати лімузин чи ретро-авто зараз вже не модно. Це більше нагадує марнотратство, - розповідає Нагорний. - Краще запросити на весілля друзів з хорошими машинами. Вийшли з моди весілля на 200 гостей. Вигідніше зробити родинну вечірку на 30-40 людей".

До порад Богдана прислухалися кияни Наталія та Сергій Мірановські, які планують побратися 26 жовтня.

"Планували витратити 50 тисяч гривень, а ледь вклалися в 70. Подорожчало майже все, - каже Наталя. – Вінчання у столиці зараз коштує від 300 до 1 тисячі гривень. У ресторані ціни підняли з 1 жовтня. Ми забронювали ресторан на Оболоні. Ще в вересні там можна було замовити банкет за 500 гривень з людини. А зараз дешевше 700 гривень не знайти. У сусідньому кафе з людини хочуть тисячу. Бо виросли ціни на продукти".

Список гостей молодята з батьками переписували тричі.

"Спочатку з моєї сторони мало бути 50 гостей, а тепер кличемо тільки найближчих 30, - розповідає наречена. - Стільки ж прийде від чоловіка. За 60 місць в ресторані заплатили понад 40 тисяч гривень. У вересні їздили на весілля до друзів у Чернігів. Там за 300 гривень можна замовити шикарний ресторан. Ціни вдвічі нижчі, ніж в столиці".

На весільне плаття молода витратила 6 тисяч гривень.

"Зараз таке у салоні майже 9 тисяч коштує, - говорить Наталія. - В цьому долар винен. Шити теж не вигідно, бо тканина дорога. Оператор хоче мінімум 200 доларів. Музикантам дали тисячу гривень задатку. Ще дві тисячі повернемо в день весілля. Від тамади відмовилися, бо найдешевший хоче 1,5 тисячі гривень"

Зараз ви читаєте новину «Тисячу гривень платять молодята за вінчання у столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути