Ексклюзиви
четвер, 22 січня 2015 18:48

Спільний сон голяка зміцнює відносини і здоров'я

Спільний сон голяка зміцнює відносини і здоров'я

Самотні люди частіше бувають у поганому настрої вранці і цьому є наукове пояснення: все тому, що вони сплять самі. Звідси депресія, постійні розлади і відсутність почуття безпеки. Спати з партнером в одному ліжку виключно корисно для здоров'я.

Як правило, люди, які живуть разом з кимось, мають більш міцне здоров'я і живуть довше в порівнянні з самотніми людьми свого віку. Сон в одному ліжку з партнером зменшує кількість гормону кортизолу в крові. Це - гормон стресу, який виробляється під час захисних реакцій. Надлишок кортизолу може призвести до збільшення ваги, кортизол руйнівно діє на роботу серця, нервової системи. Зате вміст в крові гормону окситоцину збільшується під час спільного сну. Ще цей гормон називають "гормоном кохання". Окситоцин знімає неспокій, також цей гормон бере участь у регулюванні циклів "неспання - сон". Люди з достатнім і підвищеним рівнем окситоцину в крові ніколи не страждають від безсоння.

Також тактильний контакт знімає внутрішнє занепокоєння, ви засинаєте спокійно і можете добре відновитися під час сну перед наступним робочим днем. Щоб ще більше підсилити ефект безпеки, який створює сон в одному ліжку, обидва партнера повинні спати голяка. Обнімаючись під час сну, пара буде відчувати дуже близький контакт. Це зміцнює відносини, вносить інтимність.

Зараз ви читаєте новину «Спільний сон голяка зміцнює відносини і здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути