понеділок, 15 грудня 2014 16:54

27 цікавих фактів про поцілунки

27 цікавих фактів про поцілунки

Поцілунки і обійми можуть бути не тільки приємними, а й корисними. Так люди, що цілуються по 15 - 20 хвилин більше 10 разів на тиждень, набагато рідше підхоплюють застуду та грип. Може бути тому в усі часи так багато уваги приділяли цій приємній справі.

Пропонуємо вам 27 цікавих фактів про поцілунки.

1. В середньому жінка цілує 7-9 чоловіків, перш ніж одружиться.

2. Перший поцілунок був знятий в кіно в 1886 році. Це був фільм Томаса Едісона "Поцілунок".

3. Зі всіх тварин поцілунок шимпанзе найбільш схожий на людський. Так само цілуються в губи собаки, коні і канадські дикобрази.

4. У Стародавньому Єгипті нічого не знали про поцілунки. Можливо, цариця Клеопатра, відома своїми перемогами над чоловіками, так ніколи і не цілувалася по-справжньому. Якщо тільки Цезар її не навчив.

5. Римляни раніше в знак вітання цілували один одного в очі. Це повна протилежність російській прикметі, по якій цілувати очі, - до розставання.

6. В Середні віки в Італії чоловік, що поцілував дівчину на людях, повинен був обов'язково на ній одружуватися. У місті Неаполь закони були найжорстокішими: поцілувавшись на вулиці, можна було загриміти у в'язницю, а то і зовсім позбутися життя, якщо це відбулося на очах високої духовної особи.

7. При довгому і пристрасному поцілунку задіяними виявляються близько 30 лицьових м'язів, внаслідок чого посилюється кровопостачання в шкіру обличчя. Відповідно, розгладжуються дрібні зморшки, поліпшується еластичність шкіри.

8. У 1979 році Девід Боуї винайшов апарат "ліпограф", який знімав відбиток губ для ідентифікації особи. Після цього в Америці провели аукціон "ліпограмм" відомих людей. Всі виручені кошти, що склали 16 тисяч доларів, пішли до фонду захисту дітей. На цьому аукціоні один відбиток губ Міка Джаггера був проданий за 1600 доларів. На жаль, "ліпограф" так і не увійшов до вживання в криміналістиці.

9. Японський поцілунок відбувається на відстані одного кроку від партнера. Необхідно нахилитися трохи вперед і, витягнувши губи, злегка торкнутися його губ. При цьому рот повинен бути закритий. Крім того, в Японії взагалі вважається непристойним цілуватися на людях.

10. Ескімоси, полінезійці не цілують один одного в рот. Вони труться носами. Спробуйте! Це дуже приємно.

11. В середньому людина за все життя витрачає на поцілунки 2 тижні.

12. Деякі африканці виражають пошану до вождя, цілуючи землю, по якій він ходив.

13. Наукова назва процесу поцілунку - філематологія.

14. Більше всього поцілунків - 127 - у фільмі "Дон Жуан" 1927 року. Всі ці поцілунки отримали від Джона Беррімора дві актриси: Мері Астор і Естелль Тейлор.

15. Подекуди поцілунки вважаються злочином. У американському штаті Індіана до цих пір живий закон, по якому "чоловікові з вусами забороняється цілувати людську істоту". У штаті Коннектикут в неділю заборонено цілувати дружину. А в містечку Седар Рапіді, штат Айова, шериф може забрати в ділянку будь-якого, хто поцілує незнайому людину.

16. За підрахунками журналу Scientific American, більше всього поцілунків трапляється в День Святого Валентина, при цьому 65 відсотків цілуються нахиляють голову управо. Звичка нахиляти голову в певну сторону формується ще під час внутрішньоутробного розвитку.

17.За підрахунками вчених, три середньої тривалості поцілунки в день рятують вас від 1 зайвого кілограма за 1 рік.

18. У племенах, що живуть за первісним ладом, вважається, що під час поцілунку передається сила або частина душі.

19. В давнину в Англії існував такий звичай: під час ярмарків жінки брали яблуко, встромляли в нього гвоздику і пропонували яблуко тому, з ким хотіли поцілуватися. Чоловік повинен був вийняти гвоздичку, розжувати її, а потім поцілувати панночку. Він не мав права відмовитися. Зауважимо, що в яблуко поміщається дуже багато гвоздичок!

20. Звичай скріпляти поцілунком клятву подружньої вірності походить з Росії.

21. Актриса Джуліана Мур якось сказала, що на зйомках цілувати актрис приємніше, ніж акторів. "Коли вам потрібно поцілувати чоловіка, ви готуєтеся до того, що ця людина може пахнути не дуже приємно. А жінки завжди приємно пахнуть, і вони такі м'які!"

22. Поцілунок володіє антистресовим ефектом, заспокоює нерви, покращує настрій.

23. Пристрасний і довгий поцілунок викликає практично ті ж хімічні реакції в мозку, що і стрибки з парашутом і стрілянина з пістолета. Займайтеся любов'ю, а не війною.

24. Поцілунок достатньої тривалості набагато кращий, ніж жуйка, нормалізує кислотність в порожнині рота. Цілуючись кожного разу після їжі, ви значно знижуєте ризик виникнення карієсу.

25. У 1999 році Карміт Субера і Дрор Орпаз поставили світовий рекорд за тривалістю поцілунку. Під захоплені крики натовпу на площі Тель-Авіва вони цілувалися 30 годин 45 хвилин. У 2000 році цей рекорд побили Луїза Альмодовар і Річ Ланглі. Зверніть увагу на час: 30 годин 59 хвилин і 27 секунд. Нещасні явно йшли на результат 31 годину, але впали від втоми.

26. Найдовший екранний поцілунок не йде ні в яке порівняння з поцілунком реальним. Екс-дружина Рональда Рейгана, Джейн Уеймен, 3 хвилини і 5 секунд цілувала Ріджиса Тумі у фільмі 1941 року "Тепер ти в армії".

27. Опитування показали, що чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять.

 

Зараз ви читаєте новину «27 цікавих фактів про поцілунки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути