Ексклюзиви
пʼятниця, 09 жовтня 2015 16:49

14 весільних традицій, які дісталися нам від предків
14

Викрадення нареченої. Викрадення нареченої з батьківського дому ще сторіччя тому було звичайною практикою у багатьох народів. Допомагали нареченому, як правило, близькі друзі, які в разі, якщо нареченого-викрадача помічали, мали затримати розгніваних родичів нареченої.
Огляд панчох. У середньовічній Англії та Франції існувала традиція «огляду панчох». Спеціальні люди, щоб засвідчити факт першої шлюбної ночі, на наступний ранок перевіряли панчохи нареченої на предмет того, що «ніч була дійсно першою і пройшла вдало». У деяких народів після першої шлюбної ночі виносили на загальний огляд простирадло.
Взуттєві весільні традиції. Досить багато весільних традицій пов'язано з взуттям. В англо-саксонські часи наречений символічно ударяв наречену своїм черевиком, щоб засвідчити свою владу над нею. А наречені замість букета кидали свою туфельку в натовп подружок, щоб визначити, хто вийде заміж наступною. Та дівчина, яка ловила туфельку, кидала її в чоловіків, щоб визначити, хто першим одружиться.
Обманщики злих духів. У Стародавньому Римі на весіллі повинно було завітати 10 свідків (з цього приводу був виданий навіть закон). При цьому свідки одягалися як наречені, щоб заплутати злих духів, які можуть перешкодити щасливому сімейному життю.
Весільна дієта. У середньовічні часи деякі подружки нареченої на весіллі їли тільки сливові булочки, розмочені в пряному елі, щоб «відновити енергію».

Весільне святкування завжди супроводжують безліч традицій і обрядів, яких багато хто дотримується донині.

Звідки вони з'явилися і як виглядали викрадення нареченої і парубочий вечір в давнину, читайте в нашій галереї.

Зараз ви читаєте новину «14 весільних традицій, які дісталися нам від предків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути