пʼятниця, 27 лютого 2015 06:35

Варильні поверхні не мають духовки

Автор: ФОТО З САЙТА www.samou4ka.net
  Варильні поверхні ставлять замість газових плит. Їх монтують у кухонні меблі
Варильні поверхні ставлять замість газових плит. Їх монтують у кухонні меблі

Варильні поверхні відрізняються від кухонних плит тим, що не мають духовки. Їх врізають у стільницю. Покриття можуть мати склокерамічне, емальоване або з нержавіючої сталі.

— Електрична варильна поверхня нагрівається вдвічі швидше, ніж звичайна електрична плита, — розповідає 38-річна львів'янка Ольга Сорока. Вона поміняла електричну плиту, бо частина конфорок перестала гріти. — Захотілось чогось модернішого. Купи ла найпростішу склокерамічну електричну поверхню. Зробили додаткову столєшню і врізали в неї. Управляється сенсорними кнопками. Доглядати набагато легше. Тряпочкою з якоюсь хімією провела, бруд добре змивається, і поверхня блищить.

Для ефективнішого використання поверхні, конфорки роблять різного розміру.

— В моїй моделі є найбільша конфорка з трьома рядами пламені, — каже львів'янка 28-річна Тетяна Фіковська. — Дуже зручно, коли треба швидко щось приготувати. Вирізняється потужністю. Покрита поверхня білою емаллю. Можна чистити і найдешевшими засобами, нічого не буде.

Поверхні з нержавіючої сталі мають решітки. Але на відміну від емальованих, виглядають сучасніше.

— Єдиний недолік — складність у догляді, — каже 36-річна львів'янка Марія Кульчицька. — Абразивні матеріали залишають подряпини, а засоби для чищення таких поверхонь часто не справляються із забрудненнями. Якби довелося купувати поверхню ще колись, заплатила би більше, але придбала б емальовану. Поверхня краще виглядає, ніж плита. Не перерізає ряд меблів. Плита з такими розмірами виглядає незграбно, а поверхня дуже добре вписується. Ручки, якими вмикається газ, зверху, і дитина не дістає до них, як у плиті.

В одній варильній поверхні може використовуватись газ та електроенергія одночасно.

— В більшості таких поверхонь по дві конфорки, які гріються від різних енергоносіїв, — пояснює продавець побутової техніки 32-річний Володимир Козій з Вінниці. — Ще поширена схема "один плюс три". Одна конфорка електрична, а три газові. Або навпаки. На них люди стали звертати увагу через підвищення ціни на газ і відключення електроенергії. Раніше, хто хотів перестрахуватись, ставив і таку, і таку плиту. Зараз можна виграти за рахунок комбінованої поверхні. Якщо потрібно підключити ще й газову духовку, то слід перебачити відведення газу до неї.

Зараз ви читаєте новину «Варильні поверхні не мають духовки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути