понеділок, 23 листопада 2015 00:30

Ванну кімнату освітлюють діодними стрічками

— Діодне освітлення побачив у дочки в Києві. Дуже сподобалося. Гарно світить, економне — може цілий день горіти, а бере копійки, — каже вінничанин 51-річний Володимир Короп. — Тільки вони замовляли спеціалістів, а я вирішив сам усе зробити.

Купив 5 метрів світлодіодної стрічки, блок живлення й димер — регулятор. 2 метри стрічки дають світла приблизно стільки, як і лампочка потужністю 100 ват. А споживають 8 ват. Мають різні відтінки: білий, жовтий, синій, червоний, зелений. Метр коштує від 30 до 120 гривень.

— Приклеїв стрічку до плитки на двосторонній скотч. Уздовж трьох стін поверху, за 10 сантиметрів від стелі, — продовжує. — Повисіла так два дні й відпала. В магазині підказали закріпити на профіль — жолобок із алюмінію, що закривається матовою пластиковою смужкою. Віддав 250 гривень, але воно того стоїть. Вийшло набагато надійніше й гарніше. Світло від діодів рівномірно розсіюється. Під блок живлення і димер вирізав нішу, закрив її дверцятами. Так, щоб було видно тільки коліщатко, яким можна плавно регулювати світло.

Для економії електроенергії Володимир Короп хоче зробити діодне освітлення на кухні та в інших кімнатах квартири.

Зараз ви читаєте новину «Ванну кімнату освітлюють діодними стрічками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути