понеділок, 05 грудня 2016 00:35

В інкубаторі за сезон вилуплюються 500 пташенят

— Інкубатор добра річ для дому, — розповідає 65-річна Марія Петрик із Літина на Він­ниччині. — Курчат маю і для себе, і на продаж. Працювати починаю з лютого. Тепер березневі курчата стали курми, ­несуть яйця.

Марія Іванівна помітила, домашні пташенята міцніші за куплені.

— Доки їх звідкись привезуть і продадуть, вони змерзнуть і прихворіють. А вдома постійно в теплі, доглянуті. За сезон із великого інкубатора маю 500 пташенят. Для себе першу партію готую на березень. Останніх продаю у ­вересні. Взимку теж можна під замовлення. В цей період вони дешевші на 2–3 гривні.

Торік Марія Петрик придбала інкубатор "Теплуша" на 63 курячих яйця. Він універсальний. Одночасно підходить для курячих, гусячих, індичих, перепелиних і качиних яєць. Має автоматичний перевертач і вентилятор.

— Хороший інкубатор не завдає клопоту господарям і добре "висиджує" пташенят. Із 10 яєць виходить вісім-дев'ять курчат, — каже Марія Іванівна. — При виборі звертайте увагу на корпус. Найкращі — з пінопласту високої щільності. Вони добре тримають тепло, не вбирають вологи.

Має бути терморегулятор, що дозволяє підтримувати задану температуру з точністю до 0,2°C. А також вентилятор, який забезпечить рівномірне розподілення температури по всьому інкубатору. Так прогріваються всі яйця.

На інкубатори "Теплуша" дають рік гарантії. Якщо зламається, спеціалісти фірми відремонтують.

Інкубатори українського виробництва з автоматичним перевертачем яєць, терморегулятором і вентилятором коштують від 2 тис. грн. Читачі "Газети по- українські" можуть придбати до кінця року за 1400 грн.

Деталі за тел. 0(50) 364 68 01 або на сайті mmv-group.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «В інкубаторі за сезон вилуплюються 500 пташенят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути