Ексклюзиви
понеділок, 15 лютого 2016 00:25

Твердопаливний котел в чотири рази вигідніший за газовий

— На обігрів мого дому на 300 "квадратів" газовим котлом за сезон треба більше 40 тисяч гривень. А твердопаливним — сім тисяч. Вигода очевидна, — розповідає киянин Леонід Вінявський, 52 роки. — Купили його в минулому році за 20 тисяч гривень, і він вже окупився. Жінка працює в банку, взяла на котел цільовий кредит. Гривневий, не залежить від курсу долара. Ще й по урядовій програмі з енергонезалежності держава нам повернула 5 тисяч гривень.

Для убезпечення від придбання неякісного котла потрібно звертатися до спеціалізованих магазинів із широким вибором. Котел і обладнання до нього підбирають зважаючи на матеріал будинку, його розміри, утепленість та вид палива. Тому консультант має знати десятки моделей.

— Підбір завжди індивідуальний. Не всім підходить дороге, а дехто ніколи не купить дешеве. Обов'язково треба враховувати, що горітиме, — каже консультант з опалювальної техніки 31-річний Сергій Кушнір із Хмельницького. — Зараз багато клієнтів хочуть, щоб котли були універсальними, під дрова і під вугілля. Також є котли довготривалого горіння, які можуть працювати три–чотири доби на одному завантаженні.

Під час покупки котла монтажники радять брати все обладнання до нього.

— Треба взяти автоматику, ­обв'язку. Для котла потрібна регулююча арматура, контролери та багато іншого, — продовжує спеціаліст. — Навіть на заводі продають дорожче, ніж авторитетні фірми зі встановлення опалювального обладнання. Ми як дистриб'ютори маємо плани по закупці. Тому стабільно даємо роботу заводу. Дає нам хорошу знижку, а ми ділимося нею з людьми.

Зараз ви читаєте новину «Твердопаливний котел в чотири рази вигідніший за газовий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути