понеділок, 25 квітня 2016 05:30

Тріщину на будинку заповнюють клеєм для плитки

— Двоповерховий будинок дав тріщину. Стеля з двох залізобетонних плит стала розходитися, — розповідає киянин Олег Іванівський, 45 років.

— Насамперед слід посилити підвалини, — каже конструктор 53-річний Сергій Висоцький з Києва. — Є багато способів. Наприклад, у фундаменті свердлять отвори, в яких закріплюють шматки арматури або металеві прути завдовжки 30–40 сантимет­рів. У викопані траншеї укладають готові металеві решітки. Потім все це заливають бетонним розчином.

Можна стягнути будівлю. Перед цим потрібно заробити тріщину. Штукатурку на стінах розчищають до цегли. Ширина смуги має бути не менше 5 сантиметрів. Далі тріщину промивають водою зі шланга під напором. Видаляють залишки старого розчину й сміття.

— Тріщину проклеюють по краях склотканиною на епоксидному клеї. Заповнюють полімерною масою на основі епоксидних смол. Продається готова. Можна брати звичайний клей для плитки. Наносять його знизу доверху із зовнішнього і внутрішнього боку стіни одночасно. Краще використовувати шприц-пістолет.

Стягують будівлю тяжами з гладкої арматурної сталі. У цеглі наскрізь свердлять отвори. Вставляють сталеві балки.

Тяжі розташовують під стелею другого поверху і над підлогою першого. Робити це слід тільки всередині будинку. Гвинти затягують при максимально високій температурі в помешканні.

Обпалюють гайки електрозварюванням, фарбують металеві деталі. Ремонтною сумішшю вирівнюють погано заповнені місця. Наносять штукатурку та затирають.

Зараз ви читаєте новину «Тріщину на будинку заповнюють клеєм для плитки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути