Ексклюзиви
понеділок, 30 листопада 2015 05:30

Торф'яні брикети втричі дешевші за газ

Автор: ФОТО З САЙТА www.i.biz-gid.com
  Торф горить довше за дрова. Його не треба ані рубати, ані висушувати
Торф горить довше за дрова. Його не треба ані рубати, ані висушувати

50-річний Олександр Тарасов із села Стара Чортория Житомирської області вирішив зекономити на опаленні. 2014-го замінив газовий котел на твердопаливний. Палити брикетами порадив сусід.

— Тисяча "кубів" газу коштує 3600 гривень. Це дорівнює двом із хвостиком тоннам брикету за 1970. Різниця суттєва, — розповідає Тарасов. — Ризикнув і купив партію, привіз причепом. Загрузив у невеличку комору. Всі брикети однакового розміру, вкладаються компактно. Вийшла акуратна висока кладка. На складі, де купував, гарантували, що брикети спокійно витримають три дні під дощем. З ними менше клопоту, ніж із дровами — не треба ані рубати, ані висушувати. Набрав кілька штук у ящик, приніс до хати — й можна спокійно палити.

Попіл від торфу теж використовує. Удобрює ґрунт для розсади, утеплює квітник.

— Попит на торф сьогодні перевищує пропозицію, — каже 36-річна Тетяна Сливка, маркетолог Державного концерну "Укрторф". — Це прекрасна альтернатива природному газу, вугіллю і дровам. Торф'яний брикет майже втричі дешевший за газ і відсотків на 30 — за вугілля. Найбільші підприємства з виробництва торфу розташовані у Волинській, Рівненській та Чернігівській областях. У цих регіонах ним опалюють будинки, школи й лікарні. Видобутий на полях торф висушують, транспортують на заводи і брикетують у пресах.

Торф'яні брикети горять довше за дрова. Не розкидають іскор і дають можливість регулювати висоту полум'я.

— Коли тяга велика, у котлі аж гуде, тепловіддача буде висока. Це найкраще, щоб швидко прогріти приміщення. А коли потрібно підтримати тепло, тягу можна прикрутити. Брикет у попелі довго тлітиме, тримаючи цілком комфортну температуру. Зранку не буде проблемою вилізти з-під ковдри.

Паливні брикети не містять шкідливих домішок, не виділяють отруйних речовин. У деяких котлах замалий отвір для завантаження палива. Тоді брикети подрібнюють. Та вони не втрачають властивостей.

— Продукція сертифікована, відповідає державним стандартам. Роздрібна ціна тонни брикету становить 895 гривень плюс доставка. Для великих партій остаточну вартість визначаємо за домовленістю.

Державний концерн ­"Укрторф" пропонує ­паливні брикети, а також — торф сільськогосподарського призначення за прийнятною ціною.

Ми гарантуємо вчасні поставки, офіційне оформлення необхідної документації та високу якість продукції, підтверджену відповідними сертифікатами.

м. Київ, вул. Фрунзе, 69в,

тел: 0(44) 360 62 64, 0(50) 326 32 88,

email: [email protected]

Зараз ви читаєте новину «Торф'яні брикети втричі дешевші за газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути