вівторок, 11 жовтня 2016 00:05

Термоплівка на вікнах підвищує температуру на п'ять градусів

— Торік восени сусід показував експеримент. Виміряв температуру в кімнаті, а тоді прикріпив термоплівку на вікно. За 3 години стало тепліше на 3 градуси. Цьогоріч теж купив рулон і планую утеплити вікна, — розповідає Василь ПЕТРІВ, 40 років, із Ужгорода.

— Коефіцієнт теплопередачі скла складає одиницю, — розповідає інженер-будівельник 45-річний Влад Яровий із Хмельницького. — Це означає, що джерелом холоду в квартирі є вікна. Через них втрачаємо 80 відсотків тепла. Ще 20 виходить крізь щілини. Завдяки структурі енерго­зберігаюча плівка не випускає тепло з приміщення. Дозволяє підвищити температуру на 5 градусів. А влітку відбиває сонячні промені, що дозволяє квартирі не нагріватится.

Продають плівку для вікон у будівельних магазинах. Разом із інструментами для поклейки — знежирювальним кремом і м'якою щіткою.

— Буває така, яку кріплять двостороннім скотчем. Або з липкою поверхнею. Перед поклейкою гарно миють вікно. Плівку прикладають до скла і як шпалери розрівнюють. Щоб не було повітряних бульбашок. Зайве обрізають. Іноді разом продають знежирювальний матеріал. Його мастять на ганчірку, протирають вікно. А зверху ліплять плівку. Клеять, коли не холодно на вулиці. Скло має бути кімнатної температури.

Недоліком термозберігаючої плівки є те, що вона не пропускає ультрачервоні й ультрафіолетові промені сонця.

— Не дивуйтеся, коли зелень почне в'янути навесні. Тому клейте на сезон або несіть вазони в іншу кімнату, на кухню.

Фольга за батареєю не дає гріти стіну

— Тепло в хаті збереже ­утеплювач з алюмінію — пінофол, — розповідає інженер із Броварів 42-річний Микола Митрось. — Це листок картону, покритий металевою фольгою. Товщина 3—4 міліметри. Його ставлять між стіною та батареєю. Тоді теплові промені радіатора відбиватимуться від фольги в кімнату. А не обігріватимуть стіну.

Пінофол продають рулонами завдовжки 10—20 м, шириною 1—2 м.

Зараз ви читаєте новину «Термоплівка на вікнах підвищує температуру на п'ять градусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути