понеділок, 19 вересня 2016 06:55

Розкладні риштування варять із квадратних труб

Будівельні роботи з оздоблення чи утеплення зовнішніх стін або даху проводять за допомогою риштування. Уздовж стін встановлюють дерев'яні чи металеві стелажі. З них дістаються до потрібної висоти. Зручніші розкладні — металеві.

— Зробив лєса. З їх допомогою зможу облагородити будь-яку стіну свого дому. Можу скласти три поверхи й вилізти на висоту 6 метрів, — розповідає 46-річний Іван Коротков із села Гора Бориспільського району на Київщині. — За основу взяв вертикальні стійки квадратної труби 3 на 3 сантиметри, горизонтальні — 4 на 2,5. Порізав по 2 метри. По діагоналі зміцнив стяжками з арматури. На кінці приварив болти, що прикручуються до труб.

Секції з'єднав без болтів — за допомогою трубок зі сторонами 2,5 см. Вони тонші від основних стійок і входять у них. До верхніх приварив.

— Коли треба, вони вставляються у нижні стійки, — продовжує. — Для настилу, по якому ходити, взяв дошки товщиною 3 сантиметри. Залишилися від опалубки фундаменту. Коли заливав його — робив із них короб. Тепер кладу на горизонтальні перемички лісів — на висоті 2 метри й вище ще через два — другий поверх.

Риштування майстер виготовляв два тижні. Працював по кілька годин щодня. На матеріали витратив близько 2 тис. грн.

— Спочатку риштування трохи хиталися. Я їх прив'язав мотузкою до даху, й вони стали намертво, — ділиться Іван. — Після кількох разів уже маю навички до них. Збираю й розбираю за день. Покрив собі кришу бітумною черепицею. Сусіду позичав — він стіни шпаклював.

Зараз ви читаєте новину «Розкладні риштування варять із квадратних труб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути