понеділок, 14 липня 2014 05:20

"Пакет закладаю на три чверті"
2

Під час промислового заморожування овочі та фрукти на кілька хвилин поміщають у морозилку з температурою мінус 350 градусів. У заготовлених методом ”шокової” заморозки продуктах найкраще зберігаються смак і запах
Фото: ФОТО З САЙТА www.boxtedberries.com

— Я перепробувала все. Заморозка — найкращий спосіб зберігання фруктів і овочів. Вони не втрачають смак, запах, вітамінів, — переконує львів'янка 54-річна Ірина Храпова. У морозильній камері заготовляє фрукти, овочі, зелень і гриби.

— Все перемиваю, висушую й розкладаю на невеличкі порції, — пояснює. — Складаю їх у пакетики і кладу в камеру. Полуницю, томати, персики, абрикоси і смородину перемелюю на м'ясорубці, складаю у пластикові контейнери. Виходять фруктові брикети, які не займають багато місця в морозилці. Малину заморожую цілою у пластикових стаканчиках. Ціленькою нею гарно торти прикрашати.

Людмила Скиба з міста Кривий Ріг на Дніпропетровщині радить заморожувати фрукти у спеціальних пакетах для заморожування.

— Звичайні можуть бути шкідливі, їх роблять із відходів, — пояснює. — Пакет закладаю на три чверті — так, щоб до верху ще мінімум палець був. Бо під час заморозки фрукти розширюються, повний пакет порвуть. Краще замерзають у вакуумі. Повітря з пакета відтягую соломинкою.

Пакети для заморожування виготовлені із цупкого поліетилену, стійкого до низьких температур. Мають спеціальну смужку-застібку для герметичності.

— Це для того, щоб сік із ягід не протікав, — пояснює харків'янка 25-річна Наталія Коломієць, консультант із продажу обладнання для заморожування. — У пакетах можна заморожувати навіть рідини. Пакети стандартних розмірів, із фруктового пюре легко виходять одинакові брикетики. Їх зручно складати в камеру.

Залежно від розмірів і цупкості матеріалу пакети для заморожування коштують від 50 коп. до 8 грн.

— Великі об'єми фруктів краще морозити у контейнерах. Бо в пакетах можуть злипатися і здавлюватися. Контейнери коштують від 5 до 40 гривень, але їх можна використовувати сотні разів.

6 місяців максимально зберігають заморожені фрукти й овочі. За більшого терміну зберігання втрачають смакові властивості й корисні мікроелементи.

60 хвилин можна їсти фрукти й овочі після розморожування. За довшого часу там можуть розвиватися плісеневі гриби і хвороботворні бактерії.

Зараз ви читаєте новину «"Пакет закладаю на три чверті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути