Ексклюзиви
середа, 08 жовтня 2008 19:25

На паризькому Тижні високої моди дозволяли мацати одяг (ФОТО)
6

Актриса Мілла Йовович прийшла на показ Дому моди ”Шанель” із чоловіком Полом Андерсоном. Вона збирається випустити власну колекцію одягу
Фото: фото: Reuters CHARLES PLATIAU
Моделі у вбранні від французького дизайнера Жана-Поля Готьє дефілювали подіумом, всипаним піском і прикрашеним двометровими кактусами. Моделі Наомі Кембелл і Стефані Сеймур продемонстрували вечірні сукні для літнього відпочинку
Босоніжки бежевого кольору німецький дизайнер Карл Лагерфельд виготовив зі шкіри тропічного пітона
До вив’язаного гачком купальника чорного кольору дизайнерка з Португалії Фатіма Лопез радить брати велику сумку в тон із лакованої шкіри
Обличчя манекенниць Марліс Декерс прикрила довгим волоссям. Піджаки вона пошила з подвійними рукавами

На Тижні високої моди в Парижі одним із перших колекцію представив Дім моди "Кашарель". Йому виповнилося 50 років. Засновник Жан Бруске 1958-го назвав компанію на честь маленької пташки кашарель, яка живе на півдні Франції. Нині компанія представлена в 40 країнах світу. Для показу вийшли 50 моделей — на честь ювілею "Кашарелі".

Показ Жана-Поля Готьє, 56 років, відкрило тріо танцюристів. Дизайнер запевняє, що для одягу рух є вкрай важливим.

— Сукня на плічках мертва. Живим одяг роблять танцюристи, — вва-жає він.

На початку 80-х Готьє створив колекцію, присвячену пластиці тіла. Тоді вперше вивів на подіум моделей у сукнях-корсетах. Це привернуло увагу співачки Мадонни. Відтоді костюми для шоу замовляє лише в Готьє. 1990-го дизайнер розробив для неї бюстгальтер із двома конусами. Того ж року від СНІДу помер партнер Готьє, Френсіс Менуж. Нині модельєр живе сам.

У Парижі Готьє показав сукні до колін. Гострі комірці прикрасив дрібним мереживом. На одній сукні зобразив фото дизайнерки Соні Рікель. Це був його подарунок до 40-річчя Дому моди "Соня Рікель". Готьє каже, що дизайнерка вплинула на нього.

78-річна Соня Рікель аплодувала його колекції стоячи. Її часто називають "жінкою без віку". До світу моди вона потрапила випадково. Коли 1962-го завагітніла, найбільшою проблемою для неї був вибір одягу.

— Я мріяла про ніжний светрик, який підкреслив би мій живіт.

Соня Рікель створила ескіз сірого светра й пошила його. Наступного року показала колекцію суконь для вагітних. Невдовзі її називали "королевою трикотажу". Донька Рікель, 44-річна Наталі, працює дизайнеркою в Домі моди матері.

Головний дизайнер іспанської марки "Леве" Стюарт Віверс одягнув колекцію на пластмасових манекенів. Убрання можна мацати, фотографувати й розглядати зблизька.

— Такої вседозволеності не зустрінеш на жодному шоу, — дивується російська модель Наталя Водянова, 26 років.

61-річна дизайнерка Вів"єн Вествуд зібрала в об"ємні плаття й спідниці величезні шматки тканини.

— Таке враження, що вона не використовувала голок та ниток, — зауважує актриса Софі Коппола після показу.

Вествуд називають божевільною майстринею. На одному з перших її дефіле тіла манекенниць були розмальовані фарбами, а волосся вимащене брудом. На головах ледь трималися громіздкі капелюхи з мішковини та пір"я. 1983-го в Парижі дизайнерка показала сукні, трикутні рукави яких діставали підлоги. Вествуд подобається багатьом скандальним зіркам. З-поміж її клієнтів — Ґвен Стефані, Мік Джаґґер, Наомі Кембелл.

Найепатажнішим критики називають показ бельгійського дизайнера 51-річного Мартіна Марджела. Він обмотав обличчя моделей тканиною тілесного кольору. А за сумочки та ремені "трималися" зображення долонь.

Марджелу в світі моди прозвали "дизайнером, якого ніхто не бачив". Він не виходить на подіум, не фотографується й не дає інтерв"ю. Пояснює це тим, що не хоче відволікати уваги від своїх колекцій.

Зараз ви читаєте новину «На паризькому Тижні високої моди дозволяли мацати одяг (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути