Видоєне у спекотну погоду молоко скисає протягом доби. Якщо доїти апаратом, то зберігає властивості втричі довше.
— Щоб молоко зберігалося ще довше, доїльний апарат має бути ідеально чистим. Його треба вимивати після кожного доїння, — радить Олексій Матвєєв, директор фірми "Імпульс-Агро", що виготовляє молокопереробне обладнання. — Але у господинь не завжди є на то час. Тому ми радимо доїльний апарат "Імпульс Універсал", який очищується автоматично.
"Імпульс Універсал" обладнаний рідинно-циркуляційним вакуумним насосом. Не потребує додаткового догляду, за годину видоює до 10 корів.
— Апарат майже безшумний, споживає таку ж кількість електроенергії, як і інші, — пояснює директор. — Принцип роботи дуже простий. Замість оливи система ганяє воду. Вона одночасно змащує елементи тертя, підвищуючи вакуумний тиск, охолоджує корпус насоса, дезінфікує і миє дійкову гуму. Воду не треба гріти — вона нагрівається внаслідок роботи.
Підприємство "Імпульс-Агро" заснували 1996 року. Виробляють і продають доїльне обладнання до Угорщини, Південної Америки, Молдови, Білорусі, Німеччини. Пропонують апарати "Імпульс ПБК-4", "КСМ‑1", "КСМ-2" та "КСМ-3", "Імпульс Ротор".
— Всі апарати розраховані на різну кількість корів, мають різні принципи роботи вакуумного насоса — масляний чи сухий, — пояснює Матвєєв. — Найпопулярніший — "Імпульс ПБК-4". Надійний, недорогий, за якістю не поступається імпортним. Розрахований на маленькі домашні господарства, де тримають до трьох корів.
Разом із доїльним апаратом радить купувати маслоробку і сепаратор. Останній за годину переробляє на вершки до 80 л молока.
— Люди розуміють, що не вигідно просто здавати молоко переробникам. Вигідніше торгувати готовим маслом, вершками, сиром. Натуральні домашні продукти цінуються. Власники трьох і більше корів одразу беруть сепаратор. Зі 100 літрів молока він виробляє 10 літрів вершків. Зі знежиреного перегону — дієтичний сир.
Коментарі