Ексклюзиви
понеділок, 22 серпня 2016 00:10

Мобільний електролічильник обладнують розеткою

— Прилад для вимірювання напруги купив у китайському інтернет-магазині. Замість 200 гривень заплатив 35, — розповідає киянин 27-річний Володимир Комаров. — Перш за все довів дружині, що мій комп'ютер за тиждень тягне лише один кіловат. Бо розказувала мені про купу збитків від нього.

У мобільних вимірювальних пристроях електроенергії поєднують вольтметр, амперметр, вимірювач потужності та лічильник енергії. Кожен показник з'являється на цифровому табло. Сам прилад має дисплей і мікросхему. Розетку та вилку необхідно приладнати самому.

— Холодильник за тиждень накрутив 5 кіловат. У родичів вийшло до 2 кіловат за день. Хоча модель там сучасніша. Думали, буде менше ніж у мене, — продовжує. — Правильність показників перевірив радянською праскою, паяльником і лампочкою. Вийшло все точно. Праска, як написано 400 Ват, так воно і є.

Найбільше чоловіка здивували показники підключеної до розетки техніки в непрацюючому режимі.

— Комп'ютер за годину потягнув 3 вати, мікрохвильова піч — 1,2, зарядні пристрої — 0,2–0,3. Весь хатній хлам за годину намотав 5 ват. На добу виходить 120, а за рік — 40 кіловат, — каже Комаров.

100 кіловат електроенергії щомісяця виробляють віконні жалюзі, обладнані сонячними батареями. Підключають до акумуляторів. У них накопичується енергія для подальшого використання в побутових потребах. Коштують 6,5 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Мобільний електролічильник обладнують розеткою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути