Ексклюзиви
понеділок, 16 січня 2017 07:35

Міліметр теплофарби зберігає стільки тепла, як сантиметр мінеральної вати

Автор: ФОТО З САЙТА www.chzsm74.ru
  Утеплювачі з пінополістиролу ви­готовляють у вигляді половинок із вирізаним усередині радіусом
Утеплювачі з пінополістиролу ви­готовляють у вигляді половинок із вирізаним усередині радіусом

— Живемо у двоповерховому будинку на дві сім'ї. Щоб вдома було тепліше, зробили теплоізоляцією в підвалі. Купили 100 метрів мінеральної вати. Обкрутили труби, що подають теплу воду та йдуть від котла опалення. Помітили, батареї стали тепліші й вода з кранів тече гарячіша, — говорить 43-річний Данило Вертяков з Ірпеня Київської області.

Труби покривають теплоізоляцією з легких матеріалів, що мають багато шарів волокон. Обкручують фольгованим скотчем. Зверху кладуть листок утеплювача. Потім огортають тонким матеріалом — спеціальною плівкою. Далі тісно обмотують будівельним скотчем або дротом. Усі матеріали продають у магазинах будівельних товарів.

— Найчастіше утеплюють мінеральною ватою. Вона нетоксична, не вбирає рідину, — розповідає інженер Павло Молотов, 40 років, із Києва. — Для труб невеликого діаметру, що подають теплу воду, можна використовувати спінений поліетилен. Його виготовляють у вигляді трубки з надрізом, що дозволяє "надягати" мате­ріал. Існують також утеплювачі з піно­пласту та пінополістиролу у вигляді половинок із вирізаним усередині радіусом. Їх обирають для утеплення водогонів, що ведуть до квартир. Мають естетичний вигляд, тому можна кріпити навіть у приміщенні.

Деякі власники квартир застосовують для утеплення мереж термо­фарбу. Якщо її нанести шаром товщиною 2 мм, можна отримати такий ефект, як під час огортання скловатою. Продають у вигляді аерозолю в банках.

— Термофарбою добре покривати труби в підвалах будинків, — продовжує Молотов. — Але найбільше користі приносить, якщо пофарбувати тонкі труби в під'їздах, квартирі. ­Міліметр теплофарби зберігає стільки тепла, як сантиметр мінеральної вати. На термофарбу можна клеїти шпалери. Фарбують нею навіть у мороз до 30 градусів.

Дерев'яні вікна утеплюють шнуром

— Якщо у вашому домі стоять вікна без гумових прокладок, утепліть їх за допомогою товстого білизняного шнура. Відкрийте стулки й укладіть шнур по всьому периметру. Для надійності закріпіть дрібними цвяхами чи клеєм. Коли закриєте вікно, щілини між стулками будуть щільно забиті. Використовувати шнур можна не один рік, — каже Павло Молотов.

Зараз ви читаєте новину «Міліметр теплофарби зберігає стільки тепла, як сантиметр мінеральної вати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути